Grillad familjetaco

Låt alla hungriga plocka ihop sin egen taco. Använd grillad entrecôte som grund och välj sedan mellan guacamole, tomater, majs, chili, lime och annat gott i den grillade tacon. Den syltade löken är en riktig höjdare!

Ämnen i artikel:

4 portioner

DU BEHÖVER:600 g entrecôte 2 tsk spiskummin2 tsk anchochilipulver250 g körsbärstomater, gärna blandade färger1 röd chilifrukt4 majskolvar8 vetetortilla1 limesalt och nymald svartpeppar

Övrigt:syltad rödlökguacamolegräddfil

GÖR SÅ HÄR:1. Gör den syltade löken (se recept längst ner).

2. Gnid in köttet med kryddorna. Låt stå minst 15 minuter. 

3. Halvera tomaterna. Kärna ur och finhacka chilin. Lägg alla grönsaker i små skålar. 

4. Gör guacamolen.

5. Krydda köttet med salt och peppar. Grilla cirka 5 minuter på varje sida. Grilla sam­tidigt majsen. Grilla tortillabrödet strax innan servering och linda in i folie för att hålla brödet mjukt och varmt. 

6. Servera kött och grönsaker tillsammans med limeklyftor, syltad rödlök, guacamole och gräddfil. 

Syltad rödlök

Blanda 2 strimlade rödlökar med 3 tsk strösocker, 2 msk rödvinsvinäger och 2 krm salt. Låt stå minst 20 minuter så att löken blir riktigt mjuk, söt och rosa. Alla i familjen kommer att älska den här löken!

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Gör som 60 000 andra mamas - läs vårt magasin! Se erbjudande