Grillad familjetaco

Låt alla hungriga plocka ihop sin egen taco. Använd grillad entrecôte som grund och välj sedan mellan guacamole, tomater, majs, chili, lime och annat gott i den grillade tacon. Den syltade löken är en riktig höjdare!

4 portioner

DU BEHÖVER:600 g entrecôte 2 tsk spiskummin2 tsk anchochilipulver250 g körsbärstomater, gärna blandade färger1 röd chilifrukt4 majskolvar8 vetetortilla1 limesalt och nymald svartpeppar

Övrigt:syltad rödlökguacamolegräddfil

GÖR SÅ HÄR:1. Gör den syltade löken (se recept längst ner).

2. Gnid in köttet med kryddorna. Låt stå minst 15 minuter. 

3. Halvera tomaterna. Kärna ur och finhacka chilin. Lägg alla grönsaker i små skålar. 

4. Gör guacamolen.

5. Krydda köttet med salt och peppar. Grilla cirka 5 minuter på varje sida. Grilla sam­tidigt majsen. Grilla tortillabrödet strax innan servering och linda in i folie för att hålla brödet mjukt och varmt. 

6. Servera kött och grönsaker tillsammans med limeklyftor, syltad rödlök, guacamole och gräddfil. 

Syltad rödlök

Blanda 2 strimlade rödlökar med 3 tsk strösocker, 2 msk rödvinsvinäger och 2 krm salt. Låt stå minst 20 minuter så att löken blir riktigt mjuk, söt och rosa. Alla i familjen kommer att älska den här löken!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!