Grahamsgröt med bär och rostade nötter

Grahamsgröt.

Grahamsgröt.

Nyttigt som attan - och gott! Testa den här grahamsgröten tillsammans med bär och rostadenötter.

Ämnen i artikel:

4 portioner

Som en len mannagrynsgröt med lite mer smak och fibrer. Med rostade nötter och frukt på ­toppen får man både ”crunch” och sommarfrisk smak.

Du behöver:

 

8 dl mjölk 3%

 

1 msk smör

 

1 ½ dl grahamsgryn

 

1 krm stött kardemumma

 

1 tsk flytande honung

 

2 krm salt

 

Till servering:

 

150 g färska bär

 

1 dl rostade hasselnötter

 

mjölk

Gör så här: 1. Koka upp mjölk och smör i en kastrull under omrörning. 2. Tillsätt grahamsgryn, kardemumma, honung och salt. 3. Låt småkoka cirka 10 minuter till en gröt. 4. Servera toppad med färsk frukt, rostade ­hasselnötter och mjölk.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Gör som 60 000 andra mamas - läs vårt magasin! Se erbjudande