Grahamsgröt.
Grahamsgröt.

Grahamsgröt med bär och rostade nötter

Nyttigt som attan - och gott! Testa den här grahamsgröten tillsammans med bär och rostadenötter.

4 portioner

Som en len mannagrynsgröt med lite mer smak och fibrer. Med rostade nötter och frukt på ­toppen får man både ”crunch” och sommarfrisk smak.

Du behöver:

 

8 dl mjölk 3%

 

1 msk smör

 

1 ½ dl grahamsgryn

 

1 krm stött kardemumma

 

1 tsk flytande honung

 

2 krm salt

 

Till servering:

 

150 g färska bär

 

1 dl rostade hasselnötter

 

mjölk

Gör så här: 1. Koka upp mjölk och smör i en kastrull under omrörning. 2. Tillsätt grahamsgryn, kardemumma, honung och salt. 3. Låt småkoka cirka 10 minuter till en gröt. 4. Servera toppad med färsk frukt, rostade ­hasselnötter och mjölk.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!