Spännande spett för små spättor, knuttar och familjens övriga coolingar!
Spännande spett för små spättor, knuttar och familjens övriga coolingar! Foto: Copyright © Per Ranung, All Rights Reserved. Dett

Färsspett med rödkål och pinjenötter

Goda färsspett som serveras med pitabröd, yoghurt och rostade pinjenötter.

10–12 spett

Du behöver:10–12 blötlagda träspett, 25 cm långa500 g nötfärs3 vitlöksklyftor, pressade1 tsk malen kanel1 tsk malen spiskummin1 tsk kajennpeppar2 tsk paprikapulver1 tsk salt1 dl turkisk eller grekisk yoghurtTill stekning:2 msk smör eller olivolja

Rödkålssallad: 1/4 huvud rödkål2 msk rödvinsvinäger1 msk strösocker1 msk flingsalt

50 g pinjenötter, rostadeturkisk eller grekisk yoghurt10–12 pitabröd

Gör såhär: Blanda färs, vitlök, kryddor och yoghurt till en jämn smet. Krama fast färs på spetten. Hetta upp smör eller olja i en stor stekpanna och stek färsspetten runt om så de får fin färg, några minuter sammanlagt.

Riv rödkålen fint med osthyvel eller i matberedare. Rör ihop vinäger, socker och salt och blanda med rödkålen.

Servera spetten och salladen i pitabröd med pinjenötter och yoghurt.

 

Recept från boken "Laga mat tillsammans" av Sara Begner.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!