Farliga misstaget många föräldrar gör i bilen – här är klippet alla borde se

Under vinterhalvåret gäller det att klä på sina barn ordentligt, men när man sätter dem i bilen bör man ta av tjocka jackor och overaller. Anledningen? Det kan nämligen leda till allvarliga skador om det skulle ske en olycka.

Den tyska bilorganisationen ADAC har gjort tester för att se hur små barn påverkas av att ha tjocka ytterkläder på sig vid krockar eller hastiga undanmanövrar. Resultatet visade att barn vid en påkörning bakifrån i så lite som 16 kilometer i timmen kan skadas allvarligt. Detta eftersom de tjocka kläderna gör att säkerhetsbältet inte sitter åt ordentligt om kroppen och därför kan skära in och skada buken allvarligt, skriver Auto, motor & sport.

Särskilt farligt är det för barn under tio år, men även vuxna kan skada sig illa om de har tjocka kläder på sig vid en bilolycka.

Så, nästa gång du sätter ditt barn i bilen se till att ta av jacka och tjocka tröjor. Det kan rädda liv! ❤️

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer