Att hjälpa till är enklare än du tror!
Att hjälpa till är enklare än du tror!

En självklarhet att hjälpa andra barn

Att hjälpa till är enklare än du tror! ”Det känns jättebra att vara världsförälder i Unicef”, säger Marie.

MARIE BJÖRK, 34, är medicinsk analytiker och bor i Eneby-berg med maken Sallo och sönerna Josef, 6, och Henry, 2. Hon har varit världsförälder i två år.

– För mig har det alltid känts självklart att vara med och bidra med det jag kan, och när jag själv blev mamma började jag fundera på ett annat sätt kring allt som har med orättvisor och barn att göra, säger Marie.

Vad får du ut av ditt engagemang? 

– Att kunna hjälpa fler barn än bara mina egna, som redan har det så bra, känns jättebra! Att vara med och hjälpa andra barn runtom i världen, där Unicef anser att det behövs bäst, är verkligen fantastiskt enkelt. Unicefs upplägg att jobba långsiktigt och för alla barn, istället för att ha ett enskilt fadderbarn, passar mitt synsätt på hur man bäst hjälper till.

mama i samarbete med Unicef

Köp konst för varenda unge!

Du missar väl inte att du kan köpa konst från 9 av mamas fotografer och illustratörer, där varenda krona går till Unicefs arbete "För varenda unge". Konstverken auktioneras ut på Tradera och det går att buda fram till den 13 maj. Hittills har vi samlat ihop över 13 000 kronor!

Läs mer om konstverken och budgivningen här.

Köp nålen för varenda unge

För varenda unge sammanfattar enkelt UNICEFs uppdrag: Att hjälpa ALLA barn över hela världen (inte bara några få utvalda) – oavsett nationalitet, religion eller landets politiska ledning. Vi prioriterar de barn som är mest utsatta – en förutsättning för att insatserna ska bli rättvisa.

För att vara med och visa ditt engagemang kan du  bära nålen För varenda unge.

Läs mer om unicefs nål, "För varenda unge"

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!