Efter 4 år av IVF – Macy avslöjade sin graviditet på ett magiskt sätt

Den 27 maj är det ofrivilligt barnlösas dag. En person som kämpade länge för att bli gravid är amerikanska Macy, som blev gravid genom IVF efter fyra års försök och flera missfall. När graviditeten var ett faktum valde hon att avslöja nyheten med en mycket symbolisk bild.

Ämnen i artikel:

I fyra år hade Macy Rodeffer försökt få barn. När hon för ett år sedan genom IVF äntligen lyckades bli gravid bestämde hon sig för att meddela världen genom att visa att resan varken varit kort eller lätt. Hon lade upp en bild på Instagram, med IVF-sprutor hon använt, formad som ett hjärta. I hjärtat ligger en ultraljudsbild samt en body med texten "Worth the wait and wait and wait."

En av anledningarna till att Macy vill visa att vägen som lett fram till graviditeten varit svår är att hon vet att man kan bli illa berörd av att se andra blir gravida, om man själv längtar väldigt mycket efter ett barn.

– Jag visste att mitt tillkännagivande skulle kunna göra att kvinnor som fortfarande väntade på en graviditet kunde känna sig sårade. Jag vet det för jag har varit i det läget själv. Det var viktigt för mig att beskedet inte bara visade min glädje utan också kampen jag gått igenom, och att uppmuntra människor att fortsätta kämpa. Vi vill stötta dem på deras resa, glädjas med dem när det går bra och gråta med dem när det inte går bra, berättade Macy för Huffington Post.

Vill att folk ska våga fråga

Macy påpekar dock att hon inte menar att alla som har svårigheter med att bli gravida behöver tänka likadant.

– Jag förväntar mig inte att alla ska dela sina infertilitetsproblem, det är en väldigt privat angelägenhet, men jag kände att jag ville vara en talesman för kvinnor med infertilitetsproblem och för kvinnor som förlorat graviditeter.

Det tog nästan fyra år för Macy och hennes man Tyler att bli gravida. Det har varit en jobbig tid med tre missfall, en diagnos som visade manlig infertilitet, svår endometrios och en operation för att avlägsna en cysta.

–  Vi vill ge de som inte har kämpat en liten inblick och uppmuntra dem att ställa frågor om hur allt fungerar.

Här är sprutorna som krävdes vid en enda omgång med IVF.

[adSpace placement="manual"]

 

Macy skriver "Jag skulle kunna säga att det här är min första Mors dag, men det skulle vara en lögn. Det är min fjärde Mors dag, men den första med ett levande barn."

 

Världens finaste present till mor- och farföräldrar.

 

[adSpace placement="auto"]

Sista sprutan!

 

Grattis Macy och all pepp till alla som fortsätter att kämpa! ❤️

 

Vill du läsa mer sådant här? Följ mama på Facebook, så missar du inget!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 60 000 andra mamas - läs vårt magasin! Se erbjudande