Missa inte den smaskiga drottningkakan!
Missa inte den smaskiga drottningkakan!

Drottningkaka

Sommarens godaste mjuka kaka! Måste testas!

20 min + 35 min i ugnen

1 sockerkaka (gör 1 ½ sats om du vill göra alla tre på bilden)DU BEHÖVER:3 ägg2 ½ dl strösocker2 tsk vaniljsocker50 g smör + 3 msk till formen1 dl gräddfil3 ½ dl vetemjöl2 tsk bakpulver2 krm salt150 g färska hallon och blåbär½ dl ströbröd

GÖR SÅ HÄR:1. Sätt ugnen på 175 grader. 

2. Vispa ihop ägg och socker fluffigt med elvisp. 

3. Smält smöret och blanda ned i äggvispet. Tillsätt gräddfil och vispa till en slät smet. 

4. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat bunke. 

5. Sikta ned i smeten och vänd in med en slickepott till en jämn smet. 

6. Smörj en sockerkaksform med smör och bröa med ströbröd. 

7. Varva smet och bär i formen. 

8. Baka i mitten av ugnen, 15 minuter för liten form, 20 minuter för mellanform, 30–35 minuter för stor form.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!