Laila Bagge intervjuar Anders Bagge
Laila Bagge intervjuar Anders Bagge

"Det är en stor omställning att bli pappa"

Det kan vara skrämmande att bli bonuspappa. "Alla måste hitta nya roller och lära sig leva med varandra", berättar Anders Bagge för Laila Bagge.

Anders, du älskar ju djur, men vilket är ditt favoritdjur?
– Papegoja, nu i alla fall efter jag träffat den här krabaten jag har på axeln. Nä jag skojar bara det är ju hund så klart. Men allra helst skulle jag nog vilja ha en tiger om det gick att ha. Det är det häftigaste djuret som finns. Vackra, intelligenta! Tänk att få leka med en stor tiger!

Vilken filmstjärna skulle få spela dig om man skulle göra en film av ditt liv?
– Helt klart Jack Black. Han är mest lik mig både när det gäller humor och utseendet, fast han är lite mörkare.

Hur känns det att blivit bonuspappa?  Och vad kan du ge för råd till andra?
– Det är ju en stor omställning, särskilt om man som jag inte har barn sedan tidigare. Även om det kan kännas skrämmande så tycker jag att det bästa rådet jag kan ge är att ge det en chans. Det kan ta tid också och är kanske inte alltid lätt i början. Alla måste hitta sina nya roller och lära sig att leva med varandra.–  Jag tyckte tex först att barnen var väldigt lika. Men när vi lärt känna varandra bättre så märkte jag hur olika de var varandra. Det är små personlighetsdrag och egenskaper som skiljer dem åt, som man först inte lägger märke till men som blir väldigt tydliga när man lärt känna varandra. Varje barn är ju en egen individ med egna känslor och upplevelser av allt som händer. Men ger men det en chans så växer man tillsammans och lär känna varandra och respektera varandra. Då blir det underbart! Det blir bra om man bara anstränger sig själv också. Jag lovar!

Men visst var det en stor omställning för dig?
– Ja det  är klart. Det är ju helt nytt för mig. Det finns plötsligt andra att ta hänsyn till. Och plötsligt har det blivit väldigt mycket korv, köttbullar och pannkakor där hemma. Och sedan så får man inte längre någon sovmorgon. Så jag går nu med kroniska påsar under ögonen. Ha, ha! Men jag älskar barnen, de är helt underbara!Intervjun är publicerad i Laila Bagges blogg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!