Den här pandan fejkade sin graviditet – för att få bullar

Att djur kan bli skendräktiga vet alla som har en hund. Men djurskötarna på det kinesiska pandacentret i Chengdu i Kina tror nu att sexåriga Ai Hin fortsatte vara låtsasgravid – för att få lyxbehandling.

Tv-kamerorna var på plats. Nu skulle det ske. I flera månader hade pandahonan Ai Hin varit dräktig – och nu var det äntligen dags för den första direktsända pandafödseln någonsin, rapporterar nyhetsbyrån Xinhua.

Men det kom inget barn. Sändningen fick avbrytas. Hade Ai Hin dragit hela världen vid näsan? Kanske.

Skendräktighet är relativt vanligt hos jättepandor, men experter tror nu att Ai Hin fortsatt sitt gravidbeteende för att få lyxbehandling.

– När en panda visar tecken på dräktighet flyttas de till ett enskilt rum med luftkonditionering och uppassning dygnet runt. De får också fler bullar, frukt och bambu, så några smarta pandor har använt detta till sin fördel för att förbättran sin livskvalitet, säger Wu Kongju, en expert på pandacentret till Xinhua.

Det var den perfekta planen: Pandafoster är så små att de är svåra att se med ultraljud, så risken att bli avslöjad var minimal.

Well played, Ai Hin. Well played.

Vill du läsa mer sådant här? Gå in och gilla Mamas Facebook-sida

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!