Därför är småbarnsföräldrar alltid försenade (det här känner vi igen!)

Blöjbyten, vredesutbrott och kvarglömda saker – dessa är de största anledningarna till att småbarnsföräldrar oftare kommer för sent än svenskar utan barn.

De flesta har nog gjort det – skickat ett "förlåt, vi är sena"-sms i samma stund som man egentligen skulle ha varit framme på kalaset/avtackningen/lunchen/festen.

Från det ögonblick en bebis gör entré tar det nämligen i genomsnitt 47 minuter längre tid för svenskarna att lämna hemmet än innan de fick barn, visar undersökningen som Britax gjorde i december 2016.

De vanligaste orsakerna till att avresan blir försenad är akuta blöjbyten, vilket hälften av föräldrarna i undersökningen varit tvungna att göra minst en gång just som de ska lämna hemmet.

Att 44 procent av småbarnsföräldrarna upplever att de blivit mer glömska sedan de fick barn är nog ingen överraskning. Amningshjärna, någon? Detta innebär ofta att de måste vända hemåt igen eftersom de glömt packa ned vissa viktiga prylar.

WEBBKURS FÖR STRESSADE PÄRON: Få mer tid i vardagen

Över en tredjedel av de svarande menar att det är barnens trots- och vredesutbrott som gör dem försenade. Vi säger bara klädvägran!

Svenskarna vågar resa med bebis

I Sverige är det ganska många nyblivna föräldrar som vågar ge sig ut på resa med en bebis, men enligt undersökningen är papporna mer skräckslagna än mammorna vid tanken på en långresa med ett nyfött barn. Nio procent av dem uppger att de oroar sig över att de ska glömma bebisen i bilen eller på flygplatsen.

Andra orosmoment inför en familjeresa är att barnet ska störa de andra passagerarna eller att man inte vet hur trafiksäkerheten för barnet ser ut under resans gång.

Undersökningen, som är genomförd i fyra länder, visar ändå att vi svenskar är de mest avslappnade föräldrarna när det kommer till att resa med nyfödda barn. 38 procent säger sig inte ha några bekymmer alls med att resa långt med barnet, jämfört med britterna där 43 procent känner sig stressade över att ens lämna huset med en nyfödd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!