Chocolate Divine

Den perfekta kakan när kroppen skriker efter choklaaaaaaad.

Foto: Copyright: Asa Dahlgren

Den perfekta kakan när kroppen skriker efter choklaaaaaaad.

En kladdig, ordentligt chokladig, chokladkaka. Serveras med fördel tillsammans med jordgubbar och en liten klick grädde.

Ämnen i artikel:

10–12 bitar

DU BEHÖVER:400 g mörk choklad av god kvalitet175 g rumstempererat smör90 g råsocker5 äggulor80 g vetemjöl (1 dl)½ tsk salt½ dl mjölk, 3 %5 äggvitorGÖR SÅ HÄR:Värm ugnen till 175 grader. Klipp till bakplåtspapper och täck sidor och botten på en springform (23 cm). Det går lätt om du penslar formen med lite vatten eller olja. 

Smält chokladen i ett vattenbad. Vispa smör och socker krämigt med elvisp. Vispa ner en äggula i taget. Sikta ner vetemjöl och tillsätt salt. Häll i mjölk och smält choklad, vispa ihop till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner vitan i smeten. Bred ut chokladsmeten i formen och tryck till lite extra i mitten. Det gör att den färdigbakade kakan inte sjunker ihop lika lätt. 

Grädda i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Då ska kakan kännas fast ute i kanterna, men lite lösare i mitten. Den kortare tiden ger en härligt kladdig kaka, den lite längre tiden ger en något fastare kaka. Ta ut kakan och låt den svalna helt i formen. Servera med glass eller lättvispad grädde och gärna jordgubbar till.

Recept från boken "Till sommaren - mat för många" av Lisa Lemke.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 60 000 andra mamas - läs vårt magasin! Se erbjudande