Brolle: "Att leva rövare känns väldigt långt borta"

Brolle och sonen Lee.

Brolle och sonen Lee.

Tjejfavoriten Brolle möttes av stående ovationer och en och annan besviken suck i Globen när han sa att han blivit pappa. ”Lillskiten är viktigast i mitt liv”, säger han i dag – även om han inte fattade först. Bläddra i bildspelet ovan för fler bilder på Brolle!

Ämnen i artikel:

Visst var flickvännen Petra trött och hängig. Men Brolle hade inte haft den blekaste tanke på att hon skulle kunna vara gravid. Inte ens när killen på apoteket skojade om att Brolle skulle ta med sig ett graviditetstest hem. ”Haha, gud nej”, sa han och gick hem till Petra – som gick och köpte ett test. Som såklart plussade.– Innan testet hade jag knappt tänkt på barn, det var något som skulle komma sedan, någon annan gång. Jag var ju inte alls mogen att bli pappa och det skulle ändå inte funka så där mitt i karriären som hade tagit fart. Men så fort jag fick veta att Petra var gravid kändes det helt rätt att bli pappa och vi bestämde oss där på plats. Det är klart att vi skulle ha barn! Nu efteråt känner jag verkligen att man är gjord för att ta vara på ett barn.

Brolle har precis varit på bvc och vaccinerat lille Lee, 3 månader. Han är i Stockholm och repeterar inför sin show på Scalateatern, sitt drömprojekt – en rock’n’roll-show, som en musikalisk dagbok med låtar som inspirerat honom genom åren. ”En resa genom de norrländska skogarna till 50-talets Memphis.”

Brolle flyttade från Piteå till Stockholm för tio år sedan. 2001 slog han igenom i tv-programmet ”Popstars” och fick skivkontrakt som Brolle Jr (ett tillägg som han släppte några år in karriären). Sedan dess har han gjort musikal (som en lysande Buddy Holly), tävlat i ”Körslaget” och medverkat i hunksuccén ”Ladies night”, som får tusentals kvinnor att vråla i extas år efter år. Brolle själv har ett rejält flicktycke. Han utsågs till Sveriges sexigaste man av Veckorevyn för några år sedan och fansen bloggar så att man kan bli generad för mindre, allt från ”så grymt snygg, muuums!” till ”liggdröm!”. Efter ett välbevakat förhållande med sångerskan Elin Lanto blev det till sist Petra Gülich som fick idolen att bilda familj.– Jag älskar mitt liv. Jag har en underbar son och en egen show. Det kan inte bli bättre, säger den nyblivna pappan lyckligt.Hur var de nio månaderna av väntan?– Jag fattade nog inte riktigt vidden av det hela först i början, men ju mer tiden gick och ju mer tydligt det blev desto roligare var det. Det har varit en fin och rolig resa, och det har varit härligt att se hur fin och mjuk min tjej utvecklades till. Och jag själv också för den delen. Petra läste gravidbloggar och jag drogs också in i bloggvärlden och ville lära mig mer. Vi fick böcker också av nära och kära så vi var lite pålästa. Mot slutet av graviditeten körde vi ”Ladies night” i Globen. Jag tog ledigt den kvällen när Lee föddes och Eric Saade hoppade in i stället för mig. Hur var förlossningen?– Det var ingen lek! Den var kämpig, jag vill egentligen inte gå in på några detaljer men det var nära att det blev kejsarsnitt. Vattnet hade gått tre dagar innan, och Petra hade haft oregelbundna värkar så livmodern var nog väldigt trött. Förlossningsläkaren sa att sätts det inte igång nu så blir det snitt. Då gick vi ut och promenerade i korridorerna, och då hände nåt. Petra spydde och sedan var det igång. Hon ville föda naturligt, det var hon stenhård på. Och så blev det.

#brBeskriv känslan när du såg Lee för första gången?– Direkt när han kom ut var det så självklart, det kändes som jag växte tio år på en gång. Och det första jag sa var ”vilken stor snopp han har”, haha! Vi var så inställda på att det skulle bli en tjej så det blev en liten chock där. Det var mycket känslor, men just i början var jag rätt fokuserad på Petra för hon mådde inte bra, hon var så trött. Men det är ju så häftigt att det kommer en levande figur ut ur den där magen, helt fantastiskt. Grymt! Man måste vara med om det för att förstå känslan.

– Vi var på bb i några dagar och jag minns när dörren gick igen bakom oss, när vi skulle åka hem med Lee. Då tänkte jag att det kändes som om vi hade rövat bort ett barn! Jag körde i 40 kilometer i timmen hela vägen hem, var så jävla nojig. Men trots overklighetskänslor var det på samma gång hur naturligt som helst när vi kom hem tre personer. Det var liksom inget konstigt.– Jag hann bara vara med Lee en enda natt, sedan var jag tvungen att fortsätta turnén. Det var väldigt segt. Men det var häftigt i Globen när jag sa att jag blev farsa igår och alla som skrek och applåderade, det var mäktigt!Har du hunnit vara pappaledig än?– Nej, men jag jobbar ju mest på helger så jag är hemma mycket ändå. Och ända sedan Lee var två, tre veckor gammal så har han hängt med överallt, i bil, tåg, flyg. 

Hur har du förändrats sedan du blev pappa?– Jag har blivit mer rädd om det jag har. Innan levde jag rock’n’roll-myten. Flängde runt, festade och bodde på hotell. Att vara full och leva rövare känns väldigt långt borta, det känns inte roligt längre. Sedan är jag inte lika rastlös längre. Min livsstil är en helt annan och den förändringen är enbart positivt. Nu när jag har Lee gör jag allt med annan innebörd. Allting är för hans skull, ju.Och din och Petras relation, har den förändrats?– Vi har fått en tryggare bas i förhållandet. Petra var också ganska rastlös och ville hitta på nya saker hela tiden. Hon har lugnat ner sig också. Och det tryggare förhållandet har gjort mig till en tryggare, och faktiskt mer behaglig person.

Den bekanta sömnbristen, hur står det till med den?– Jo tack, sömnbristen märker man ju av. Det kan vara påfrestande, särskilt som nu när jag repar väldigt intensivt. Men egentligen, det är en sån liten del i allt. Jag har blivit en bättre människa, så lite sömnbrist får man tåla.

#brVad är du för slags pappa?– Den galna lekfarsan. Jag går och sneglar på leksaker redan nu och har köpt en skoter-bob till Lee, som är en kopia av min egen skoter. Jag vill vara en pappa som hittar på grejer, en sådan som barnen vill vara med.

Har du svårt för att ha tråkigt menar du?– Ja, men jag har blivit bättre på det. Petra och jag såg fem filmer efter varandra häromkvällen, kommer inte ihåg när jag var still så länge sist. Jag gillar att snickra och fixa hemma, skriva låtar, ja, pula med nånting.Vad är det jobbigaste med att vara pappa, än så länge?– Att inte kunna fråga Lee vad det är när han gråter. Då blir jag orolig. Nu håller han på att få tänder, tror vi, och har förberett med alvedon.

Vad tycker du är viktigt i egenskap av förälder?– Det får inte bli konflikter mellan föräldrarna inför barnen. Det gäller att tänka likadant, i alla fall framför barnet, även om man kanske innerst inne tycker olika. Man ska som föräldrar hålla ihop i viktiga frågor. 

Vad vill du lära Lee när han blir lite större?– Jag vill att han ska känna sig trygg och få ett normalt, roligt liv. Jag tror på naturlig uppfostran, alltså att man lär sig genom att uppleva saker. Han ska få testa sig fram och våga göra fel. Jag vill inte överföra några värderingar, en del kanske till och med är trångsynta ­ibland, utan han ska komma på dem med tiden. Jag har själv alltid försökt vara schysst och ödmjuk, det har jag kommit på själv genom social kompetens. Det vill jag att Lee ska få också.

För drygt ett år sedan var han redo att återvända till skogarna uppe i norr, den här gången till Skellefteå.– Jag köpte ett hus intill min studio och så bor mamma 20 meter bort. Petras mamma bor också i närheten så vi är rätt bortskämda med att ha barnvakter om vi skulle vilja. Inte för att vi vill lämna bort Lee så ofta, vi gillar att ha honom med.

Men han har en Stockholmslägenhet också, för att kunna träffa folk och få lite ”stads­inspiration” emellanåt. Just nu har han sin lilla familj med sig.

Du verkar ha allt du drömmer om för tillfället, hur ska du toppa det här?

 

– Ja, just nu trivs jag otroligt bra, allting har fallit på plats. Jobbet funkar, jag är kreativ och inspirerad, livet känns ljust. Jag har hittat en skön balans. Jag har allt det här och så har vi Lee, som är ännu större än livet. Lillskiten är viktigast i mitt liv.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 60 000 andra mamas - läs vårt magasin! Se erbjudande!