”Ut med vågen från simhallen!” – Camilla ryter ifrån för barnens skull

Vågen i omklädningsrummet leder till en osund kroppsfixering hos unga tjejer, skriver Camilla Victoria Wikström i ett inlägg som nu hyllas på Facebook.

Det var efter ett simpass på den kommunala simhallen som Camilla Wikström reagerade.

De unga flickor som under dagen haft sin simskola hade samlats runt vågen och snart var diskussionen igång om vem som vägde mest och minst, och vems mage som var störst.

Då bestämde sig Camilla från att säga ifrån, med hashtaggen #utmedvågenfrånsimhallennu.

u får det vara nog, istället för att stå framför spegeln och säga dumma saker om mig själv så ska jag göra allt som står i min makt för att förebygga att unga tjejer och killar ska behöva bli ätstörda och få en dålig självbild," skriver hon i inlägget – som i skrivande stund delats över 11 000 gånger.

Här kan du läsa hela inlägget.

Jag har samlat kraft och mod till att göra detta och efter dagens besök i simhallen fick jag nog. Jag som vuxen måste... Posted by Camilla Victoria Wikström on den 24 augusti 2015

Vill du se mer sånt här? Följ mama på Facebook så missar du inget!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!