Artikeln innehåller köplänkar

Det här läser vi på mama i sommar!

Att läsa är kanske inte det lättaste att få till på semestern, men vi hoppas du kan få en liiiten stund i hängmattan i alla fall! Här är mama-redaktionens bästa boktips inför sommaren!

Caroline Borg, trendredaktör, mamma till Sam, 5,5 och Lykke, 1,5.

”Jag läser uteslutande lättsmälta böcker som deckare, feel good och chic lit, så jag är såklart megapepp på att läsa Johanna Schreibers Det bästa som har hänt mig i den nya kategorin ”mom lit”. Barnens favoriter just nu är Cirkusdeckarna-serien för äldsta medan Garbo & friends nya bok Hemma hos djuren är minstas favorit.”

Lisa Nylén, lifestyle-redaktör, mamma till Axel, 8, och Nina, 5,5.

”Jag ser verkligen fram emot att läsa Anna Laestadius Larssons uppföljare till Barnbruden-trilogin, Kurtisanen. Dessutom ska jag tillsammans med barnen plöja massa barnböcker om coola kvinnor som förändrat världen, till exempel Fenomenala kvinnor som förändrade världen av Kate Pankhurst. Och har man inte läst Katarina Sandbergs trilogi om hemmafrun Maj, är den ett måste. Första boken heter Att föda ett barn.”

Vendela Zandén, kreativ redaktör, mamma till Bob, 9, och Bianca, 2,5.

”Jag kommer fokusera (och lyssna på) böcker om ADHD och föräldraskap. Så mest nyttig läsning för min del. Jag ska läsa Barn som bråkar: Att hantera känslostarka barn i vardagen av Tina Wiman och Bo Hejlskov Elvén, och ADHD-guiden för föräldrar av Russell A. Barkley. När jag läst klart alla handböcker vill jag gärna läsa Sofies Sarenbrants nya, Skamvrån.”

Lisa ”Knivlisa” Eriksson, redaktör och bloggare, mamma till Sixten, 7, och Harry, 5,5.

”Jag har hört VÄLDIGT mycket bra om Allt jag fått lära mig av Tara Westover. Den låg etta på Barack Obamas sommarläslista 2018 så jag tänker att den kan ju inte vara dålig i alla fall. En bok jag verkligen vill tipsa om är Carolina Setterwalls ”Låt oss hoppas på det bästa. Så sorglig, fin och extremt ärlig. Carolina berättar om hur hon en morgon hittar sin sambo död i sängen. Tillsammans har de en son som är 8 månader. Lyssnade på den förra sommaren när jag var sjuk, och stalkade sedan författaren på instagram. (Det är även fantastisk inläsning av Sibille Attar). Väldigt smärtsam bok så klart men man klarar att läsa även som överkänslig mamma (like myself).”

Linnea Isaksson, innehållschef.

”Jag går alltid ut stenhårt och proklamerar högt att jag ska ta mig an Strindberg, Murakami, Illiaden och Krig och fred och så står jag ändå där i pocket shopen och smygpillar på Lisa Jewells senaste. Så för att slippa förnedras i onödan i år så kör jag helt enkelt på att jag tänker parkera mig på en solstol, med en GT i ena handen och någon feel goodig chic lit inhandlad på Arlanda i den andra – exempelvis den här!”

Foto: Hannah Hedin

Lollo Bratt Tidmarsh, chefredaktör, mamma till Billy, 8,5, och Maisy, 5.

”Jag har en hel bokhylla fylld med böcker jag planerar att läsa en dag, som stadigt fylls på… Jag är en obotlig pocket-shoppare, köper gärna fem-sex böcker åt gången och är lika pepp på allihop – sen hinner jag läsa max 2-3 under semestern, och det blir alltid deckarna. Överst på min lista står Störst av allt av Malin Persson Giolito (har inte sett tv-serien än på grund av måste läsa boken först), sedan kommer jag högst troligt att läsa senaste Kepler-skräckisen Lazarus, förhoppningsvis även Caroline Engvalls senaste Dockleken. Och hinner jag med en fjärde bok i sommar (hoppas, hoppas!) så är jag  nyfiken på Yxmannen av Ray Celestin – krim i tidiga 1900-talets New Orleans som blivit utsedd till bästa utländska kriminalroman av Svenska Deckarakademin.”

Carin Carlgren, ansvarig redaktör för magasinet, mamma till Stella, 2,5.

”Innan jag sätter tänderna i sommarens kulturella utmaningar ska jag läsa klart Bokhandeln på Riverside Drive av Frida Skybäck om en ung änka, en knasig katt, en bokhandel i London och så lite kärlek på det. Tack så mycket. Sedan kommer jag förhoppningsvis hinna med en eller två titlar på önskelistan, kanske De kommer drunkna i sina mödrars tårar av Johannes Anyuru och Ett jävla solsken av Fatima Bremmer.”

Missa inte något spännande – gå in på  mama.nu  varje dag!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer