Blondie-brownies - en riktig mama-favorit!
Blondie-brownies - en riktig mama-favorit!

Blondie-brownie med hallon

Blondies är brownies med vit choklad - så goda att en bit omöjligt är nog.

20 min + 30 min i ugnen

Cirka 10 bitarDU BEHÖVER:4 ägg2 dl strösocker200 g vit choklad200 g smör2 ½ dl vetemjöl2 krm salt200 g färska hallon1 ½ dl kokosflingorGÖR SÅ HÄR:1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ihop ägg och socker lätt i en bunke. Det ska inte blir fluffigt utan nästan bara röras ihop. 

3. Riv den vita chokladen. 

4. Smält smör i en kastrull. Drag av från värmen och rör ihop med vit choklad tills det smälter. 

5. Vispa ihop med äggvispet. 

6. Sikta ned mjöl i smeten och rör ihop till en jämn smet med en slickepott. Tillsätt salt. 

7. Varva smet och bär i en form (cirka 20 x 20 cm) täckt med bakplåtspapper. 

8. Toppa med kokos och tryck försiktigt ned i smeten så att det både ligger kokos på toppen och en liten bit ned i smeten. 

9. Baka i mitten av ugnen cirka 30 minuter. 

10. Tag ut och låt svalna helt innan den skärs upp i rutor. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!