Bli boxberoende du också!
Bli boxberoende du också!

Bli boxberoende du också!

Det är kallt ute. Plånboken är tom. Fram med dvd-boxen! Här är åtta av vinterns vinnare i tv-soffan.

IN TREATMENT, säsong 1–2.
Av många ansett som det bästa terapidramat av alla, smart indelat i veckodagar (en patient per dag och avsnitt). Den lysande, lyssnande psykoterapeuten Paul (Gabriel Byrne) har sina egna problem – och går i egen terapi där vi tittare får lära känna honom bättre – men de står sällan i vägen för patienternas, även om de ibland kolliderar.Beroendeframkallande, trovärdigt och gripande.

MAD MEN, säsong 1–3.
Nu när säsong 4 visas på Kanal 9 dras vi åter till New Yorks reklamvärld. Om du inte sett den redan, gör en djupdykning i serien som gett gin & tonic, getingmidjor och tuperat hår en renässans. För dig som vill leva på 60-talet – eller se ut som om du gjorde det. 

SOLSIDAN, säsong 1.
Ser man på, en svensk komedi som både kritiker och publik gillar. Felix Herngren har skrivit manus och spelar Alex, gift med Anna (Mia Skäringer) som blir nya grannar med Fredde (Johan Rheborg) och Mickan (Josephine Bornebusch) när de flyttar till området Solsidan (som finns på riktigt) i Saltsjöbaden. Klara, färdiga, gå... statustävlingen kan börja.

SVÄRDET OCH SPIRAN
Utspelar sig i 1100-talets England. Donald Suther­land och Ian McShane (”Deadwood”) är två av stjärnorna i Ridley Scotts succéserie baserad på Ken Folletts bästsäljande böcker – om kampen för det goda och kärlekens betydelse i en mycket turbulent tid.
 

HUNG, säsong 1.
Dramakomedi om baskettränaren Ray (Eddie Jemison) som plötsligt står utan både sin fru (Anne Heche) och hus, sedan den förra lämnat honom och det senare brunnit upp. Hans barn flyttar hem till mamma och själv kan han knappt försörja sig tills en tjejkompis blir hans ”madame” – och så börjar Rays nya liv som manlig eskort.

DALLAS , säsong 1–13.
I stort sett allas favoritsåpa – ”Dallas” var världens mest sedda tv-program under 80-talet – bara fortsätter att komma ut i boxform. I trettonde säsongen vacklar J.R. på ruinens brant, Bobby skaffar en ny tjej (Pamela har dött) och Miss Ellie nystar upp gamla familjehemligheter.

GUDFADERTRILOGIN
Unna dig en trerätters med den formidabla tvåan som självklar huvudrätt, för det är La Famiglia värd. Här finns massor av kända citat som unga män gärna mallar sig med. Kontra med ett coolt ”a man who doesn’t spend time with his family can never be a real man” (Don Corleone till Johnny Fontane i första filmen från 1972). Bonus: En ung Sofia Coppola är med i sista filmen.
 

Foto: Administrator

WILL & GRACE, säsong 1.
Den här lätt bisarra serien handlar om den virriga, bohemiska inredaren Grace (Debra Messing) som flyttar ihop med advokaten Will (Eric McCormack). De två är bara vänner – båda gillar killar – men det slår gnistor om både dem och deras vänner, som blir ihop och gör slut med blixtens hastighet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!