Recept på blåbärsbullar – godaste bullarna till sommarfikat

Byt ut den klassiska kanel- eller kardemummafyllningen mot egenkokad blåbärssylt! Resultatet – godaste sommarbullarna.

Blåbärsbullar – en somrigare bullvariant!

30 min + jästid + ugnstid. Cirka 20 stycken.

 

DU BEHÖVER:

Vetedeg: 

5 dl mjölk

50 g jäst

½ tsk salt

1 dl strösocker

½ msk stött kardemumma

1 tsk vaniljsocker

150 g smör, rumsvarmt

12–14 dl vetemjöl

Fyllning:

150 g smör, rumsvarmt

1 ½ dl strösocker

350 g frysta eller färska blåbär

2 tsk vaniljsocker

 

Övrigt:

1 ägg

2 msk florsocker

GÖR SÅ HÄR:

1. Blanda mjölk och jäst i en bunke.

2. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en jämn deg.

3. Plasta bunken och låt degen jäsa cirka 45 minuter.

4. Koka ihop blåbär och socker cirka 15 minuter till en sylt. Låt svalna och kyl i frys eller kyl så att sylten blir tjock och fast.

5. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord.

6. Kavla ut och bred på smör och blåbärssylt. Sikta över vaniljsocker.

7. Vik ihop degen och skär i 20 remsor.

8. Snurra ihop degremsorna till en bulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

9. Låt jäsa under plast cirka 30 minuter.

10. Sätt ugnen på 225 grader.

11. Pensla med uppvispat ägg och baka i mitten av ugnen cirka 10 minuter.

12. Pudra över florsocker vid servering.

Av: Tove Nilsson

Tillsammans med proffsdansaren och ”Du är vad du äter”-programledaren Annika Sjöö drar mama på rymmen till västkusten – läs mer här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!