Bilbarnstolen gav sonen en brännskada – nu vill mamman varna andra

Efter en hel dag på stranden var det dags för familjen att ta bilen hem. Men bilbarnsstolens fäste brände sonens mage efter att bilen stått i solen. Nu vill mamman uppmärksamma andra föräldrar.

– På eftermiddagen efter att vi hade tagit en dusch hemma så fick jag se uppblommade märken på min sons mage. Jag förstod ingenting eftersom han inte hade reagerat alls när vi satte honom i bilbarnstolen, berättar mamman, bosatt i mellersta Sverige, för mama.nu.

Familjen tog med sin son, på 14 månader, till närakuten för att se vad som hade hänt.

– Det visade sig att det var ett brännmärke, efter fästet på bilbältet i barnstolen. Metallen i fästet hade successivt värmt upp plasthöljet runt om. Trots att vi hade torra kläder på och både plast och tygbit över metallfästet så värmdes det upp och blev en "långsam brännskada".

MISSA INTE: mamas stora Trots-event med Vi Föräldrar

Foto: Privat Foto: Privat

Nu vill mamman tipsa andra om att kyla ned sitt barns bältesfäste med en kylklamp innan avfärd, om bilen stått länge i solen.

LÄS OCKSÅ: Godnatt och sov torrt! – allt du behöver veta om ditt barns sängvätning 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!