Barnens tiramisu

En variant på tiramisu med sylt och vit choklad.

DU BEHÖVER:

6 ägg (gulor och vitor för sig)

110 g socker

500 g mascarponeost

30 savoiardikex eller strimlad sockerkaka

2,5 dl kaffe (koffeinfritt går bra)

2 matskedar valfri sylt

4 matskedar kakao

ev. vit choklad

GÖR SÅ HÄR:

1. Vispa äggulor och socker ljust och poröst. Blanda i mascarponen och rör ihop det till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner det i äggsmeten.

2. Låt kexen dra en stund i kaffet och lägg ett lager i en stor form eller i sex portionsformar. Täck kexen med mascarponesmeten och bred på ett lager med sylt. Upprepa med en likadan omgång till. Tips: om barnen inte gillar kaffe­smaken, strunta i kexen och doppa i stället sockerkaksbitar i smält, vit choklad. Varva sedan den chokladtäckta sockerkakan med mascarponesmet och sylt.

3. Täck formen eller skålarna med plastfolie och låt den stå i kylskåp i fem timmar. Sikta kakao över före servering.

Recept: Klassisk Tiramisù

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!