Barn fick elstöt av Ikea-lampan – nu återkallas miljontals lampor

Ikea återkallar 2,5 miljoner barnlampor i modellen Patrull. Anledningen är att företaget har fått rapport om att ett barn fick en stöt av lampan. – Sluta använda den, lämna tillbaka den till butiken, säger Josefin Thorell på Ikea till Aftonbladet.

Patrull finns i flera färger och är en ljusplugg som sätts direkt i vägguttaget för att ge barn belysning på natten. Efter en incident i Österrike återkallar Ikea nu produkten.

– Barnet petade av kåpan på pluggen, fick en stöt och skadade handen, säger Josefin Thorell.

Efter incidenten har Ikea undersökt och testat 600 stycken Patrull.

– Alla visade sig vara i enlighet med våra högt ställda krav. Trots detta väljer vi att återkalla produkten, för att undvika risken för ytterligare incidenter, säger Daniela Rogosic, pressansvarig Ikea Sverige.

Alla som har Patrull hemma uppmans att sluta använda lampan och återlämna den Ikea. Alla kunder kommer att få full ersättning och inget kvitto behövs för att få pengarna tillbaka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer