Både tjejer och killar som prinsessor – nu hyllas leksakskatalogen

UPPDATERAD VERSION. Det har varit mycket skriverier om att Toys 'R' Us i sin nya leksakskatalog skulle ha med en kille som är utklädd till prinsessa. Leksaksföretaget hyllades för initiativet, men nu visar det sig att uppgiften inte stämde. Alla barn som är utklädda till prinsessor är flickor, hälsar leksaksföretaget via Aftonbladet. mama ber om ursäkt för att vi publicerade de felaktiga uppgifterna.

Leksakskatalogerna som skickas ut innan jul har tidigare fått mycket kritik för bristen på genusperspektiv. 2012 valde Toys 'R' Us därför att göra om sin utskällda katalog och göra den mer könsneutral.

I år tar troddes företaget ta sitt engagemang ännu längre genom att låta både pojkar och flickor vara utklädda till prinsessor på ett av uppslagen i katalogen. Initiativet hyllades men visade sig senare vara falskt, skriver Aftonbladet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer