Åttabarnsmamman Carola ny bloggare på mama.nuCarola Wetterholm och hennes familj var med i andra säsongen av "Familjen Annorlunda" på TV4.
Åttabarnsmamman Carola ny bloggare på mama.nuCarola Wetterholm och hennes familj var med i andra säsongen av "Familjen Annorlunda" på TV4. Foto: Foto: TV4

Åttabarnsmamman Carola ny bloggare på mama.nu

Carola Wetterholm, 40, och hennes familj är kända från andra säsongen av "Familjen Annorlunda" på TV4. Där fick tittarna följa Carola, hennes make Per och deras åtta barn i vardagen. Nu hälsar vi Carola välkommen till mama som ny bloggare.

Carola Wetterholm

Ålder: 40år.
Familj: Maken Per. Barnen Janelle, Patricia, Robert, Corrinda, Novalie, Trixie, Lovelia och Jordan.
Bor: I ett ganska stort, men ändå för litet hus i Bergsbrunna utanför Uppsala.
Gör: Är föräldraledig.

Hej Carola, välkomment till mama! Berätta, vem är du?
- Jag är en alldeles vanlig tjej, med lite ovanligt många barn bara. Jag har åtta barn tillsammans med min man, Per, som jag träffade redan som tonåring. Vi gick på gymnasiet tillsammans och sen dess har vi hängt ihop, det är 23 år sen nu. Med andra ord så är alla barn våra gemensamma, inga " mina och dina barn" här inte, vilket är en av de frågor vi allra oftast får. Folk har svårt att förstå att vi faktiskt vill ha så många barn. Jag har svårt att förstå att folk inte vill ha så många, för det är ju så roligt!

Hur var det att följas av kameror när ni spelade in Familjen Annorlunda?
- Första inspelningshelgen var det lite läskigt, jag avskyr att vara framför kameran och försöker alltid smita undan, men nu gick ju inte det. Men man vänjer sig väldigt fort och det var en otroligt rolig tid i våra liv. Vi fick göra så många roliga saker, uppleva sånt vi inte fått göra annars, och teamet som följde oss var världens bästa. De följde ju oss en lång period, tio veckor, så när allt var slut kändes det jättetomt och ungarna frågade efter teamet hela tiden.

Var det självklart för dig att du skulle ha en stor familj?

- Ja. Jag har alltid hoppats på att få många barn, men sånt kan man ju inte vara säker på. När vi träffades så sa jag till Per att ”bara så du vet så ska jag ha minst sju barn”. Han ville ha ett barn, så det är tydligt vem som bestämmer hemma hos oss, haha.

Vad är svårast med att ha åtta barn?
- Inget är svårt, det är bara lite mer krångligt ibland. När det är flera som är sjuka samtidigt är det lite besvärligt, speciellt om det är de minsta. Det är svårt att klona sig för att gå på tre föräldramöten samtidigt också. Nåt som är väldigt tråkigt är att vi aldrig kan utnyttja familjeerbjudanden som " åk hela familjen" eller liknande, för det är alltid max två vuxna och på sin höjd tre barn. Så fastän vi är en alldeles vanlig familj så klassas vi som nåt annat, vad vet jag inte riktigt. Ufon kanske?

Och vad är roligast?

 


- Det är roligt med många viljor, med liv och rörelse, med alla härliga diskussioner, att aldrig vara ensam, att alltid ha nåt att göra. Det mesta är kul, utom hushållssysslorna.

Vilken är din främsta styrka som mamma?
- Jag är stencool. Det finns inte mycket som stressar upp mig. Jag är bra på att lösa konflikter och problem och skulle platsa som fredsmäklare var som helst. Jag låter barnen prova och upptäcka själva och därigenom har vi fått väldigt förståndiga barn som vet att det gör skitont att ramla ner från trädet, så det gäller att ta det försiktigt  

Vilken är din svagaste sida?
- Hm, ja det skulle väl vara att jag är löjligt morgontrött. Jag funkar inte optimalt innan jag fått vakna ordentligt och helst i lugn och ro. Sen är jag ganska slarvig och det är svårt att motivera barnen att lägga var sak på sin plats, när jag själv droppar mina grejer lite här och var.

Hur ofta får du någon egentid och vad gör du då?

- Egentid tycker jag är ett väldigt fånigt ord. Jag vet inte varför egentligen, men det klingar så negativt i mina öron. Jag gör det jag vill, med mina barn, men anpassar såklart efter dagsform och situationen. Jag har inget behov av att schemalägga nån tid för att bara vara jag. Det kan ju bero på att mina barn är så självgående, de klänger inte och kräver inte uppmärksamhet dygnet runt, utan de roar sig själva. Jag tränar och jag surfar och kollar på teve, det är väl det som närmast kan klassas som "egentid". Men ofta är ju barnen med.Vad kommer vi att få läsa om i din blogg?
- I min blogg kommer ni att få läsa mest om vårt dagliga liv i vår stora familj, det blir mycket bilder, mest på de små barnen för de är de villigaste modellerna. Vi har ju alla sorters barn - tonåringar, skolbarn och småbarn, så det blir ju en del om hur det funkar och det är ganska mycket allmänt bubbel och babbel helt enkelt. Ibland blir jag sur över nåt och då ventilerar jag det, och väldigt ofta kan jag skriva med ironi som jag hoppas att läsarna uppfattar.

Kolla in Carolas blogg här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!