Att slå hål på föräldramyten

Vad glad jag blev när jag läst nästan hela mama nr 9 2007 och tänkte att snart är den slut då får jag vänta ett tag till nästa nummer och så kom Katerina Janouch artikel om att slå håll på föräldramyterna. FLER artiklar i den stillen!!!!

Vi har en son, Joakim, på 2½ år och väntar vårat andra barn vilken dag som helst. Jag har under hela Joakims tid från det att han låg i min mage fram till idag bara njutit av att vara mamma. Jag har inte förstått vad alla andra pratat om. Han har sovit, ätit, knappt varit sjuk, lätt att skola in hos dagmamman, jag kan fortsätta att rabbla saker som vi inte haft några problem med. Min man och jag har fått myckt bättre sex än tidigare.

Har vid flera tillfällen tänkt att jag vet inte vad det innebär att ha småbarn och knappt vågat berätta för andra om hur vi har det för att det ska sticka i deras ögon, har många gånger funderat på om vi gör något annorlunda mot andra som verkar ha så mkt problem på vägen. Det ända jag kan konstatera är att denna graviditet har varit mycket värre, men jag vet nog också orsaken till det. Jag har inte mått lika bra som person för jag har inte trivts in min roll på jobbet  och det har påverkat mig väldigt mycket. Sen jag gick på semester och havandeskapspeng så är allt mycket bättre. Så mår jag bra mår mina barn bra.

Det gäller att inte ha för höga krav på sig, när vi nu valt att ha familj med barn så är det det som gäller och se till att vi mår bra. Sen visst har alla bättre och sämre dagar, så är det för oss med, men gör inte så stor sak av det utan glädjs av det andra bra dagarna. Tack för en bra tidning.

Carola