Årets mama 2007
Årets mama 2007

Årets mama 2007

Vem skimrade mest på mama- och  papahimlen 2007? Vem var roligast, smartast, bäst på scen eller mesta fashion-morsan? mama-redaktionen har plöjt Sverige och plockat fram de i år mest gnistrande päronen (fast ingen är förstås en bättre mamma till dina barn än just DU). Nu drar vi upp ridån ... här är de, varsågoda!

mama och vinnarna skänker 50 000 kronor till World Childhood Foundation! Childhood har färgsatt artiklar ur FN:s barnkonvention och skapat det här fina armbandet som finns att köpa för 50 kr (5- pack 250 kr) på childhood.org. Pengarna går till Childhoods projekt. Varje vinnare har valt varsin artikel och färg.

Årets artist-mama Anna Sahlin

Du har valt att uppmärksamma artikel 6.1 (turkos): "Varje barn har en inneboende rätt till livet". Varför valde du den?

- Frågan är vad ett liv är, det måste vara fyllt med vissa saker som kärlek, respekt, omtanke - allt måste finnas där för att det ska kunna kallas ett liv. Och ingen har ju rätt till kärlek ... men vi borde kanske ha det?

Årets ny-mama Eva Röse

Du har valt att uppmärksamma artikel 28.1 (orange) : "Barn har rätt till utbildning". Varför valde du den?

- Utbildning är det snabbast sättet att öka jämställdheten mellan kvinnor och män, och låter man barn gå i skolan kan det rycka upp en hel nation ur fattigdom och orättvisor. Utbildning är hoppet om att kunna påverka sin framtid.

Årets stilikon-mama Josefin Crafoord

Du har valt att uppmärksamma artikel 13.1 (lila): "Barn ska ha rätt till yttrandefrihet".

- Det är en självklarhet att det är viktigt att lyssna på barn! Även om de är små så kan de tycka, tänka och ta beslut.

Årets business-mama Christina Tillman

Du har valt artikel 34 (beige) : "Barn ska skyddas mot alla former av sexuella övergrepp och sexuellt utnyttjande": Varför?

- Det här drabbar otroligt många barn överallt och i alla samhällsklasser - men barn har svårt att tala om det. Just därför behöver  vi lyfta fram problemet och ge röst åt dem.

Årets smart-mama Johanna Hofring

Du har valt att uppmärksamma artikel 19.1 (vit): "Barn ska skyddas mot alla former av fysiskt eller psykiskt våld." Varför?

- Efter att jag blev mamma öppnades en ny dörr i mitt hjärta, känns det som. Jag önskar att alla barn fick känna sig så trygga och omhändertagna, så att de kan växa upp till bra vuxna, som kan skapa en bättre värld. Alltför många människor blir förstörda redan som barn, det märker man ju. De stänger av sina känslor och samveten.

Årets roligaste mamma Mia Skäringer

Du har valt artikel 26.1 (gul): "Barn har rätt till social trygghet." Varför?

- Jag har fått kämpa för min son Alfreds rättigheter. Han har adhd och Aspergers och det är svårt att trycka in honom i en given social mall och tro att det ska gå bra. Social trygghet är att känna sig omhändertagen på ett personligt plan. Det kan till exempel handla om att få  en extra resursperson i skolan, så att barnet vågar vara med på en rast utan att bli mobbad för att han eller hon inte fungerar som flocken.

Årets papa Sigge Eklund

Du har valt att uppmärksamma artikel 35 (rosa) : "Bortförande och försäljning av eller handel med barn för varje ändamål och varje form ska förhindras": Varför?

- Om man är förälder eller empatisk i största allmänhet så kan man omöjligt vara hundra procent harmonisk när man vet att barn runt om i världen förnedras och lider.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!