mama-medarbetaren Lisa Nylén är trött på att höra mammor förminska sig själva och vill hylla alla mödrar på Mors dag. Vi är bäst!

”Jag kände mig som världens sämsta mamma!”, utbrast en bekant till mig nyligen. Och hon var inte den första i min närhet som använde detta uttryck.

Så, hur är världens sämsta mamma? Enligt mig slår hon sina barn, låter dem svälta trots att hon har möjlighet att ge dem mat, krökar istället för att kramas, lämnar dem ensamma hemma trots att de blir rädda, struntar i att trösta dem när de är förtvivlade eller kränker dem.

Jag tror inte att en enda av er som läser detta kvalar in där. Och jag vet att min kompis inte gjorde det heller.

Hon hade förmodligen bara hämtat sitt barn sist på förskolan eller gett det en glass före maten eller låtit det spela på telefonen medan hon fick ihop middagen.

Jag tror också att hon samma dag gav sitt barn mat, kramade det och berättade hur mycket hon älskade det, läste en saga och pussade det god natt.

Den dagen hade hon kanske även jobbat för att kunna försörja sitt barn. Möjligtvis till och med jobbat över, för att hon ville ha en chans att göra karriär – eller bara tyckte att det var roligt.

Vad min kompis än hade gjort den där dagen var hon inte ens i närheten av att vara Världens sämsta mamma.

Det är lätt att använda sig av detta uttryck för att förekomma kritikerna. För att visa att man är medveten om sitt tillkortakommande. Men det ska inte behövas!

Vi mammor har ett enormt ansvar på våra axlar eftersom vi, trots att det är 2016, fortfarande tar det största ansvaret för familj och hem. Inte konstigt då att vi ibland känner oss värdelösa när vi inte klarar av att bolla livet.

Kan vi inte sluta använda uttrycket ”Världens sämsta mamma” och istället vara okej med att vi inte alltid lever upp till våra egna eller samhällets förväntningar? Stötta och peppa varandra i moderskapet och acceptera att det inte alltid blir perfekt.

Tänk om min kompis i fortsättningen kommer säga: ”Jag kände mig som världens bästa mamma idag. Jag fick på ungen galonisar, jobbade hela dagen och lyckades steka köttbullar före klockan sex!”.

För det är ju så – vi är Världens bästa mammor. Alla dagar.