Äntligen! Nu lanseras tjänsten som hjälper dig att hitta andra föräldralediga

När Evelina och Mattias Åkerberg blev föräldrar till lille Elis insåg de snabbt att vara föräldraledig tillsammans med andra är roligare än att vara det själv. I samma veva upptäckte de också ett problem: det finns inget enkelt sätt att hitta andra småbarnsföräldrar i närheten av en själv. Nu vill de ändra på det.

Ur vetskapen att det är svårt att hitta andra föräldralediga personer och föräldragrupper föddes idén om en plattform som ska göra det enkelt.

– När jag var hemma med vår son Elis insåg jag att tiden blir roligare när man delar den med andra, säger Evelina Åkerberg och fortsätter:

– Problemet var att det inte fanns något enkelt sätt att hitta föräldralediga i närheten och jag förstod snabbt att många kände likadant.

På fredag, den första april, rullar Evelina och Mattias Åkerbergs projekt igång. Tanken är att plattformen, som fått namnet "Rulla vagn", ska göra det enkelt för föräldrar att hitta varandra. Genom att skriva in var man bor kan man se vilka föräldragrupper som finns där, och finns det ingen så kan man starta en egen.

Vad man sedan ska göra är helt upp till föräldrarna själva.

– Vi ser att det finns ett jättebehov bland föräldralediga att träffa andra för att ta en kaffe, gå till lekplatsen eller rulla vagn, säger Mattias Åkerberg.

Hur känns det?

– Det här är något min fru och jag gör tillsammans när vår son har somnat och vi har tid över. Det är business, men absolut mest passion. Att göra något sådant här, se det lanseras och föräldragrupper skapas gör oss bubblande glada, säger Mattias till mama.nu och berättar att han och Evelina redan för två veckor sedan smyglanserade sin hemsida.

Till en början spreds den bland parets vänner, men har nu nått utanför den cirkeln.

– Det lustiga är att vi inte känner någon av alla de som redan nu har startat en grupp.

Vad har ni fått för respons?

– Vi har fått jättebra respons. Folk har hört av sig att berättat att de är glada att det finns en sådan här sajt, och andra hör av sig och berättar att de verkligen önskar att det hade funnits när de själva var föräldralediga.

Ideén att starta "Rulla vagn" föddes ur Mattias och Evelinas eget behov av socialt umgänge under föräldraskapet, men resulterade i något som kan hjälpa andra.

– Vi gissade att behovet fanns, och av allt att döma stämmer det. Människor är sociala och framförallt under den här tiden.

Vill du vara med i vår mammagrupp de luxe på Facebook? För fler intressanta, roliga och starka artiklar, följ oss även där

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!