Äntligen börjar föris! 10 skäl till att småbarnsföräldrar inte deppar

Jullovet är över för denna gång. Men sörj inte över det, det finns mycket positivt med att ledigheten är slut också! Här är 10 skäl till att småbarnsföräldrar kan uppskatta att barnen börjar förskolan och skolan igen.

1. De får ta på sig vuxenkläder

Du får för första gången på länge ta på dig annat än myskläder. Rena vuxenkläder!

Varning: Din uppfattning om vad som är rent skiljer sig till viss del från vanliga vuxenkretsars uppfattning. Det du refererar till som ”bara sås, inget från kroppen” hamnar för många andra i kategorin smuts när det sitter intorkat på tröjan.

2. De får lyxkissa med normal stråle

När du kommit till jobbet får du låsa toaletten och kissa UTAN att pressa ut strålen det hårdaste du kan i någon sorts stressmanöver. Du känner dig dyr och lyxig.

Varning: När det slår dig att ingen kommer reta dig för att de ser ditt stjärthål, skrika på dig, dra dig i benet eller fråga om de får torka dig är det lätt att du vältrar dig i din frihet lite väl länge. Tänk på att du har ett jobb att sköta.

3. De får en paus i glitterinfernot

Du jublade lite före jul, när barnen pysslade så duktigt med dig. Men efter några veckor med konstant pärlande och klippande finns det inget som är så befriande som att slippa se glittret som fastnat på mattan och att inte behöva plocka tusen pärlor från golvet.

Varning: Ja alltså varningsetiketten borde finnas redan på glitterförpackningen: What happens on your face, stays on your face. Det räcker alltså inte med att du tvättade dig igår kväll, Starface.

4. De träffar folk som lyssnar

Människorna du träffar, dina kollegor alltså, springer inte iväg när du vill säga något till dem. Märklig känsla, men härlig.

Varning: Du kommer bli så begeistrad över detta att du vill gosa med kollegorna. Gör inte det, det är konstigt.

5. De slipper laga mat flera gånger om dagen

Hur sjukt är det inte att man måste LAGA MAT OCH FIXA MELLIS typ sex gånger per dag? SÅ jobbigt. Och HUR skönt att bara fixa lunch till sig själv?! Kanske KÖPA färdig till och med.

Varning: Skär inte dina potatisar i supersmå delar innan du börjar äta. Kan uppfattas som märkligt.

6. De får hjälp under jaktsäsongen

Detta är alltså första dagen på länge som du endast behöver klä på ungarna på morgonen. Ickeföräldrar har INGEN ANING om hur jobbig denna aktivitet är. Ungarna springer iväg efter varje strumpa, varje vante, varje whatever klädesplagg. Och skriker samtidigt. Nu tar de fantastiska förskolepedagogerna över efter att du lämnat på föris.

Varning: Motstå impulsen att vråla ”Are you F-ING KIDDING me?” när barnfria kollegor pratar om hur jobbigt det är att klä sig på vintern.

7. De slipper leka utomhus

Ärligt, vilken vuxen gillar egentligen att leka ”Björnen sover” utomhus, dag ut och dag in i två veckor? Sjuk björn som inte sover på vintern förresten!

Varning: Det finns vissa personer som tycker att det är osympatiskt med föräldrar som inte leker non-stop. Bry dig inte om dessa.

8. Deras väderångest lättar

Det finns nog inget som kan ge en småbarnsförälder så mycket ångest som fint väder och noll ork till att gå ut. Just då kommer förskolan och TAR UT BARNEN typ två gånger per dag. Underbara pedagoger.

Varning: Frisk luft är tydligen bra för vuxna också. Men du är värd att ignorera detta.

9. De slipper iPad-tjatet

Du tycker att du gör barnen något gott när du säger nej till iPadspelande. Eller åtminstone uppmuntrar dem att byta ställning från den Quasimodo-liknande. Och det enda du får tillbaka är skrik. Äntligen slipper du tjata.

Varning: Tänk inte så mycket på all den nyfunna lediga tid du själv lägger på Instagram. Eller sträck på nacken åtminstone.

10. De få längta efter barnen

Det är skumt hur det funkar, men hur trött man än är på att vara småbarnsförälder under ledigheten, tar det inte mer än ett par timmar innan man börjar sakna barnen gränslöst, eftersom huden har utvecklat något sorts – beroende?

Varning: Glöm inte att nämna även detta på jobbet om du nyss klagat i enlighet med punkterna ovan. Det verkar inkonsekvent, men så är livet tydligen ibland.