Semestern är strax över för denna gång. Men sörj inte, det finns mycket positivt med att ledigheten tar slut också! Här är 10 skäl till att du kan (och förmodligen kommer) uppskatta att barnen börjar förskolan och skolan igen.

1. Du får ta på dig vuxenkläder

Du får för första gången på länge ta på dig annat än myskläder.  Vuxenkläder!

Varning: Din uppfattning om vad som är rent skiljer sig till viss del från vanliga vuxenkretsars uppfattning. Det du refererar till som ”bara sås, inget från kroppen” hamnar för många andra i kategorin smuts när det sitter intorkat på tröjan.

2. Du får lyxkissa med normal stråle

När du kommit till jobbet får du låsa toaletten och kissa UTAN att pressa ut strålen det hårdaste du kan i någon sorts stressmanöver. Du känner dig dyr, lyxig, avslappnad.

Varning: När det slår dig att ingen kommer reta dig för att de ser ditt stjärthål, skrika på dig, dra dig i benet eller fråga om de får torka dig är det lätt att du vältrar dig i din frihet lite väl länge. Tänk på att du har ett jobb att sköta.

3. Du träffar folk som lyssnar

Människorna du träffar, dina kollegor alltså, springer inte iväg när du vill säga något till dem. Märklig känsla, men härlig.

Varning: Du kommer bli så begeistrad över detta att du vill gosa med kollegorna. Gör inte det, det är konstigt.

4. Du slipper laga mat flera gånger om dagen

Hur sjukt är det inte att man måste LAGA MAT OCH FIXA MELLIS typ sex gånger per dag? Så jobbigt. Och HUR skönt att bara fixa lunch till sig själv?! Kanske köpa färdig till och med?

Varning: Skär inte dina potatisar i supersmå delar innan du börjar äta. Lätt hänt.

5. Du får hjälp under jaktsäsongen

Detta är alltså första dagen på länge som du endast behöver klä på ungarna på morgonen. Ickeföräldrar har INGEN ANING om hur jobbig denna aktivitet är. Ungarna springer iväg efter varje strumpa, varje shorts, varje whatever klädesplagg. Och skriker samtidigt. Nu tar de fantastiska förskolepedagogerna över efter att du lämnat på föris. Lagom till galonvädret.

Varning: Motstå impulsen att vråla ”Are you F-ING KIDDING me?” när barnfria kollegor pratar om hur jobbigt det är att ”välja kläder” på morgonen.

6. Du slipper leka utomhus

Ärligt, vilken vuxen gillar egentligen att leka ”Björnen sover” utomhus, dag ut och dag in i flera veckor? Och bygga sandslott? Och spela tennis på eftermiddagarna, med en 98-centimeters-person utan muskler?

Varning: Vissa tycker att det är osympatiskt med föräldrar som inte leker non-stop. Bry dig inte, de är bara ängsliga.

7. Din väderångest lättar

Det finns nog inget som kan ge en småbarnsförälder så mycket ångest som fint väder och noll ork till att gå ut. Just då kommer förskolan och TAR UT BARNEN typ två gånger per dag. Underbara pedagoger.

Varning: Frisk luft är tydligen bra för vuxna också. Men du är värd att ignorera detta.

8. Du slipper iPad-tjatet

Du tycker att du gör barnen något gott när du säger nej till iPadspelande. Eller åtminstone uppmuntrar dem att byta ställning från den Quasimodo-liknande. Och det enda du får tillbaka är skrik. Äntligen slipper du tjata.

Varning: Tänk inte så mycket på all den nyfunna lediga tid du själv lägger på Instagram. Eller sträck på nacken åtminstone.

9. Du får längta efter barnen

Har det hänt dig att du känner dig oändligt trött på att vara småbarnsförälder under ledigheten, men att det inte tar mer än ett par timmar innan du börjar sakna barnen gränslöst? Det är nämligen så att huden utvecklar något slags – beroende?

Varning: Glöm inte att nämna även detta på jobbet. Det kan verka inkonsekvent att klaga på småbarnslivet och samtidigt sakna det så mycket när du slipper det, men det är ju exakt så mammalivet fungerar!