Foto: Instagram

Ännu fler mammor sluter upp bakom Kenza och ammar offentligt

Reaktionen på de hatfulla kommentarer som Kenza Zouiten fick ta emot efter sin amningsbild växer, och nu sluter ännu fler kända mammor upp bakom influencern med egna bilder där de ammar.

I början av veckan la influencern Kenza Zouiten upp en bild på Instagram där hon ammar sin sju veckor gamla bebis Nikola. Genast höjdes kritiska röster i kommentarsfältet om att hon ammade offentligt och att hon borde skyla sig med en filt.

Som en reaktion på de hatfulla kommentarerna slöt flera kändismammor upp bakom den nyblivna mamman och nu har ännu fler inflytelserika mammor gett sig in i debatten för att backa Kenza.

Ann Söderlund: ”Forza @kenzas och alla andra som inte bryr sig om att vara i rätt skick i rätt miljö inför rätt ögon.”

Markiz Tainton: ”Håll KÄFTEN och låt oss amma våra barn! #normalizebreastfeeding”

Andrea Norrman: ”Vart är världen på väg när sexualiserade bröst och stringbikinis är vardagsmat som accepteras i våra flöden, men att ett bröst som matar, skrivs om att vara äckligt , något som borde gömmas/täckas och jämförelsebart med nakna män som visar könsorganet på stranden (?!). Hur är det ens en jämförelse?”

Jessica Lagergren: ”Mamma som matar sin bebis. 💕 Heja dig @kenzas 👊🏻 #normalizebreastfeeding”

Vanja Wikström: ”Även om amningen gick åt skogen med båda mina ungar hade jag tagit det FÖR SJÄLVKLART att jag skulle få mata mina kids på offentlig plats utan att behöva…”skämmas”? Är golvad av att det ens ÄR en debatt kring detta fortfarande.”

Fi Lindfors: ”Du som stör dig på offentlig amning, det finns trevliga stenar en kan kräla in under och självdö. Världen behöver inte fler människor som inskränker på kvinnors frihet. Tack och hej. Gooo @kenzas osv ✋🏼”

Madeleine Ilmrud: ”Med tanke på alla korkade kommentarer som @kenzas har fått under sin otroligt vackra bild där hon ammar sin son så vill jag bara säga - Vi kommer inte attackera er med våra bröstvårtor! Istället så legitimerar vi självklara handlingar och fortsätter att visa att amning är världens mest naturliga sak 💗”

Ensam mamma söker-Elin Näslund: ”Vi ser bröst överallt idag, i kataloger, på sociala medier, reklamer för underkläder och små bikinis. Oftast helt utan att en reflekterar kring det för att hela jävla samhället är så van att ”kvinnliga” bröst sexualiseras och därmed är det helt okej i den aspekten.

Men när bröst används till exakt det syftet som de finns där för - att ge sitt barn mat, då ska kvinnor återigen anpassa sig efter omgivningens (och samhällets) förväntningar. Att säga att amning är ”äckligt”, oavsett när, var eller hur är därmed hyckleri och det är faktiskt Dig det är fel på!”

Du kanske också vill läsa om när experterna slår hål på 8 vanliga myter om amning  

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!