Annika Leone bloggar sedan tidigare på mama.nu, nu kommer hon också att skriva krönikor var fjärde torsdag.
Annika Leone bloggar sedan tidigare på mama.nu, nu kommer hon också att skriva krönikor var fjärde torsdag. Foto: Gordon Andersson

Annika Leone: "Du är farsa till dina barn för i helvete - hur de än kom till!"

Journalisten och mama-bloggaren Annika Leone upprörs av den skånska pappan som ville slippa vara pappa åt sin ena tvilling - eftersom han inte godkänt att bli pappa till två barn. Det här är Annika Leones första krönika på mama.nu

När jag var gravid berättade en dåvarande kollega om sin förlossning. Den skedde för över 45 år sedan och med det sagt kan man kanske förstå att följande scenario kunde ske: När hon låg där och krystade ut sin bebis sa barnmorskan plötsligt ”det kommer en till!”. Min kollega svarade i chock: ”men, men, jag ska ju bara ha en unge!”. Ut kom i alla fall två små pojkar, som i dag alltså är vuxna män. På något sätt hade deras hjärtslag slagit i exakt symbios och tolkats som om de kom från en bebis, inte två. En chock för de nyblivna föräldrarna – så klart – men bebisarna togs ändå emot med dubbel glädje. Dubbelt så kul, men också dubbelt så mycket jobb, självklart.

Föreställ dig nu att föräldrarna hade vägrat ta hem barnen. Eller bara ett av dem. De var ju inte inställda på att det kunde bli tvillingar!

Det låter otänkbart, eller hur? Obegripligt? 

Men inte för en pappa i Malmö.

Denna pappa var inställd på att få ETT barn genom IVF, men hans partner hade i smyg låtit sätta in ett extra embryo och nu väntade hon tvillingar.

En förståelig chock för pappan. Och förmodligen ett oförlåtligt svek relationsmässigt. Men att stämma sina bebisar och deras mamma och försöka få faderskapet upphävt i tingsrätt? 

Det låter för ruttet för att vara sant, men det är precis det som har hänt.I maj tog fadern detta beslut eftersom han ”bara samtyckt till att bli far till ett barn”, ”inte vill utsätta sig för den extra arbetsinsats som två barn skulle innebära” och berättade för journalister ”det här får ganska stora konsekvenser i och med att jag blir underhållsskyldig”.

Stämma sina bebisar, stämma modern, betala underhåll, extra mycket jobb… Jag försöker att se denna pappa framför mig. Det är svårt, för jag känner inga sådana här pass idioter som straffar sina oskyldiga barn, jag har bara läst om dem eller sett dem på film.

Förra veckan kom domen som löd: ”Fortsätter vara far till båda tvillingarna”. Domarna var eniga.

Jag hade kunnat komma fram till en dom till honom redan i maj. Den lyder: Du är farsa till dina barn, för i helvete! Hur de än kommit till!

Att vinna priset som Sveriges sämsta pappa innan man ens blivit pappa, det är ändå få som kan, det ger jag honom. Han är unik.

Det sorgliga är att om han en dag faktiskt vill vara deras pappa på riktigt så är det ju kört! Tvillingarna kommer att få reda på historien och inget kan väl göra mer ont i ett barns hjärta att veta att man var eller är oönskad.

Kämpa, tvillingar till oärlig mamma och usel pappa! Jag tänker på er.

Källa: TT, KvP

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!