Ann Söderlunds bästa inredningstips – följ med till Gotland!

Ann Söderlund med yngsta barnen Bobo och Frans vid sommarhuset på Gotland.

Foto: Jonas Ingerstedt

Ann Söderlund med yngsta barnen Bobo och Frans vid sommarhuset på Gotland.

Vi hälsar på hemma hos Ann Söderlund på Gotland – och får hennes allra bästa inredningstips.

Ämnen i artikel:

Isenaste numret av mamas inredningstidning Family Living kikar vi in hemma hos tv-profilen och fembarnsmamman Ann Söderlund i hennes sommarhus på Gotland. Tjuvkika på några av bilderna här – och ta del av Anns allra bästa inredningstips!

Ann Söderlunds 5 bästa inredningstips:

1. Var personlig! Jag älskar att påminnas om minnen, resor, middagar, händelser vi varit med om. Jag baxar hem keramik, kuddar, tavlor, glas, gosedjur och ramar från resor både hemma och i Sverige. Bilder är ett annat bra tips. Roligt för de som hälsar på, och härligt för en själv att påminnas om allt det fina man varit med om!

Foto: Jonas Ingerstedt

Ann och hennes Mathias Johansson har varit tillsammans i fem år och har ägt sommarhuset i 2,5. ”Det här är vår gemensamma baby”, säger Ann.

2. Våga färg! Någon har sagt att Sverige är världens färgräddaste land! Men vi har blivit bättre. Tänk att man kan blanda nästan alla färger på ett Pippi-sätt. Snyggast blir det om du blandar mörkt, ljust och färgglatt. Jag älskar väggen i barnens rum som är turkosgrön, gul och rosa! Här skulle jag satsa lite pengar på experthjälp eller be någon kompis med färgkoll om hjälp!

Foto: Jonas Ingerstedt

Kolla vilket härligt, färgstarkt rum! Att måla dörrar och dörrkarm i en kontrasterande färg är effektfullt och roligt.

3. Uppdatera mera! Man behöver inte byta ut allt så fort det blir lite trist eller glåmigt, man kan bara snygga till det. Industrilack är ett bra tips om man vill att något som är slitet ska se tops ut. Jag bytte färg på mina sjuanstolar och lämnade in ett fint träskåp i ful trä. Det målades mörkgrönt och blev sååå snyggt. Och på landet köpte vi billigaste Ikea-köket och målade grått och köpte dyra läderhandtag på Norrgavel.

Foto: Jonas Ingerstedt

Ann Söderlund och hennes minstingar Bobo, 4, och Frans, 1, hänger i det färgstarka köket på Gotland.

4. Var sak på sin plats. Om du ska ha mycket prylar – ha rätt prylar tillsammans på rätt ställe. Det här är min största inredningsutmaning. Att kunna ha mycket prylar utan att det ser plottrigt ut. Det är en konst! Inspirationen just nu är gamla kolonialhem som har mycket prylar, men som ändå ser luftiga och fräscha ut. Jag tror att det handlar om att blanda olika material. Trä, glas, keramik, stort och smått, tyg, uttryck, nyanser och storleksskillnader. Sammet är snyggt med mörkt trä. Ljusa tyger också. Stora kuddar blandade med mindre i olika former. Även Karin Larsson är en inspiration!

Foto: Jonas Ingerstedt

Drömmigaste uteköket hemma hos Ann Söderlund på Gotland.

5. Snegla inte på andra! Vad gillar du? Vad trivs du med? Vad gör dig glad? Hemmet ska spegla vem man är! Och att blanda in humor och några designklassiker som höjer hemmets atmosfär och som man ALDRIG tröttnar på är alltid säkra kort. Svenskt Tenn är ju svårslaget. En nutida klassiker är alla Emma Olbers grejer! Samlartips! Någon som är väldigt bra på att få in humor i hemmet samtidigt som det är så snyggt är min kompis Myrica Bergqvist! Älskar hennes Instagram-konto med alla små apor, fåglar, tomtar, gubbar, barnkonstverk och så vidare.

Läs hela intervjun med Ann Söderlund i Family Living nummer 4 2018, som finns i butik nu!

Tack till Taxi Norr.

Foto: Jonas Ingerstedt

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 60 000 andra mamas - läs vårt magasin! Se erbjudande