Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa mama i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Amerikanska buffalo chicken wings med gräslöksdipp

Amerikanska buffalo wings med gräslöksdipp
Amerikanska buffalo wings med gräslöksdipp Foto: © Chris Terry 2009

4–5 portioner

Du behöver:
3–4 msk vetemjöl
1 tsk paprikapulver
1 nypa cayennepeppar
Havssalt
10 kycklingvingar
50 g osaltat smör
3 matskedar stark sås
1 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta
Mat- eller jordnötsolja till fritering
Citronklyftor

Gräddfils- och gräslöksdipp:
1½ dl gräddfil
3–4 msk majonnäs
En näve finskuren gräslök
1 tsk pressad citronsaft

Gör så här: Blanda samman mjöl, paprikapulver, cayennepeppar och en rejäl nypa salt i en liten skål. Lägg kycklingvingarna i en större skål. Strö över det kryddade mjölet och vänd runt i en tills vingarna är jämnt täckta. Täck över och ställ i kylen i en timme. 

Lägg smör, sås, peppar, vitlök och en nypa salt i en liten kastrull på låg värme. Rör samman och värm tills smöret smält och det är väl blandat. Ställ åt sidan, låt svalna. 

Blanda ingredienserna till dippen. Tillsätt salt, peppar och citronsaft efter smak. Täck över och låt stå i kylen. 

Hetta upp 6–7 cm olja i en fritös eller tjockbottnad, djup panna. Fritera de panerade kycklingvingarna i omgångar 10–15 minuter, eller tills de börjar bli bruna och frasiga. Vänd dem efter halva tiden. Låt rinna av på en bricka med hushållspapper och håll dem varma medan resten friteras. 

Lägg de knapriga vingarna i en stor skål, häll över den starka såsblandningen och rör om tills de är täckta. Lägg upp vingarna på ett fat och servera med gräslöksdippsåsen.

Recept och bild är från Gordon Ramsays bok "Världens mat" (Max Ström".