Veckans hetaste måltid!
Veckans hetaste måltid! Foto: Copyright © Per Ranung, All Rights Reserved. Dett

Ajvarburgare

Goda hamburgare med bett!

6 stycken

Du behöver:500 g nötfärs1 dl ajvar relish, mild eller stark1 tsk salt1 krm svartpeppar6–12 brödskivor, gärna från gårdagen

Till stekning:2 msk smör + ev till brödskivorna

Gör såhär: 

Blanda ihop färs, ajvar, salt och peppar. Forma till sex biffar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek burgarna på medelstark värme, 3–4 minuter på varje sida. Hetta eventuellt upp lite mer smör i pannan och stek brödskivorna. Det går också bra att grilla brödskivorna i grillpanna eller att rosta dem. Komponera ihop din egen hamburgare med de tillbehör du gillar, till exempel sallad, tomat, ost, bacon, 

 

avokado, feferoni och rotfruktschips.

 

Recept från boken "Laga mat tillsammans" av Sara Begner.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!