Ägg i cocotte med lax och löjrom

Ägg, lax och löjrom - obligatoriskt på påskbuffén.

Foto: Fotograf Jenny Grimsgård

Ägg, lax och löjrom - obligatoriskt på påskbuffén.

Tillaga ägg i små portionsformar, cocotter, och servera med lax och löjrom. Recept av mamas matbloggare Monica Eisenman.

Ämnen i artikel:

4 portioner

DU BEHÖVER:80 g skivad kallrökt laxCa 1 msk smör4 msk vispgrädde4 ägg20 g löjrom eller stenbitsromGräslök till garneringGÖR SÅ HÄR:Smörj små portionsformar (cocotter). Lägg ­1 msk grädde i varje form. Knäck ett ägg i vardera form – utan att ha sönder äggulan. Lägg formarna i en traktörpanna och fyll ­pannan med vatten. Koka upp vattnet och låt sedan vattnet sjuda så att äggen tillagas. Äggen är klara när vitan precis har stelnat.

Skär laxen i 4 strimlor. Rulla ihop varje strimla så att den liknar en ros. Lägg en laxros på varje ägg tillsammans med en klick rom. Garnera med lite gräslök.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer

Gör som 60 000 andra mamas - läs vårt magasin! Se erbjudande