Fotbollsträningar i snålblåst, hysteriska barnprogram på repeat och ratade kläder – våra barn har både intressen och åsikter som vi inte alltid delar. Trots det ställer vi förstås upp för dem (trots att vi i ärlighetens namn ofta skulle göra något annat istället!).

1. Vi står och huttrar i en svinkall ishall

Hockeyrinken kan lika gärna vara en regnig fotbollsplan eller en fuktig simhall. Likväl står vi där och tittar på när barnen övar – och försöker uppbåda någon typ av entusiasm.

stalla upp for barnen eddie murphy

2. Vi tittar på SvampBob Fyrkant

…eller valfritt hysteriskt barnprogram som finns i ettusenfjorton avsnitt, och som barnet lätt drar igång med ett klick på surfplattan. Och trots att vi har femton saker vi både behöver och vill göra istället för att hänga med i alla snabba klipp sitter vi där och håller barnet sällskap.

stalla upp for barnen ointresserad

3. Vi läser samma bok 17 gånger

Varför tycker barn om att göra samma sak om och om igen – vad är det för fel på variation? Det spelar liksom ingen roll vad vi tycker, barnen föredrar att läsa ”Babblarnas hus” 17 gånger innan de somnar. Och vi läser. Eller nej, reciterar!

stalla upp for barnen trakigt

4. Vi sitter upp och sover

Det vet ju alla hur jobbigt det är att ligga ned när man är förkyld, därför offrar vi oss och sitter upp en hel natt så att det snuviga barnet kan luta sig mot oss, och därmed kan sova gott. Till skillnad från oss.

stalla upp for barnen offra sig

5. Vi tvättar mitt i natten

Har barnet en favorittröja är det katastrof om den är smutsig. Självklart kör vi en maskin på kvällen och går sedan upp mitt i natten och torktumlar den så att den är redo att bära nästa morgon.

stalla upp for barnen tummen upp

Läs också: 10 trädgårdar där barnen får sin egen plats

6. Vi ställer upp som målvakt

Det spelar ingen roll hur ointresserad man är av innebandy, ridning, tennis eller annan valfri idrott – man ställer ändå upp som målvakt i vardagsrummet när klubborna åker fram, eller bygger ihop en leksakshäst som man entusiastiskt rider på i trädgården. I tre timmar. I sträck.

stalla upp for barnen leslie jones

7. Vi lämnar tillbaka ratade kläder

Här har du omsorgsfullt valt ut mjuka, fina kläder (i ditt tycke) att överraska barnet med. Tyvärr tycker avkomman just denna säsong endast om gröna kläder och du får helt enkelt leta fram kvitto och klubbkort och åka tillbaka till affären för att göra en retur.

stalla upp for barnen emma stone

Läs också: Fästingsäsongen är igång – så skyddar du barnen mot fästingbett

8. Vi delar en 1,60-säng med minst en person för mycket

En dubbelsäng kallas dubbelsäng just för att den passar två personer! Varför trängs vi då minst tre i den varje natt? För barnens skull såklart!

stalla upp for barnen hund katter

9. Vi äter chokladbollar med extra allt

När barnen bakat chokladbollar på förskolan tar vi glatt en tugga och försöker att inte tänka på vilka extra ingredienser som följt med kidsens fingrar ned i smeten.

stalla upp for barnen chokladboll

Skämt å sido! Är barnen glada blir vi glada och det är klart att vi ställer upp för våra små älsklingar.

NUVARANDE 9 saker vi gör för våra barn (fastän vi egentligen inte vill)
NÄSTA 16 sjuka leksaker som du inte trodde fanns