9 saker vi gör för våra barn (fastän vi egentligen inte vill)

Fotbollsträningar i snålblåst och hysteriska barnprogram på repeat – barnens intressen är inte alltid våra, om vi säger så…

Trots att vi inte alltid delar barnens åsikter och intressen ställer vi förstås upp (även om vi i ärlighetens namn ofta skulle göra något annat istället!).

1. Vi står och huttrar i en svinkall ishall

Hockeyrinken kan lika gärna vara en regnig fotbollsplan eller en fuktig simhall. Likväl står vi där och tittar på när barnen övar – och försöker uppbåda någon typ av entusiasm. Yaaaay.

 

2. Vi tittar på SvampBob Fyrkant

…eller valfritt HYSTERISKT barnprogram som finns i ettusenfjorton avsnitt, och som barnet lätt drar igång med ett klick på surfplattan. Och trots att vi har femton saker vi både behöver och vill göra istället för att hänga med i alla snabba klipp sitter vi där och håller barnet sällskap.

 

3. Vi läser samma bok 17 gånger

Varför tycker barn om att göra samma sak om och om igen – vad är det för fel på variation? Det spelar liksom ingen roll vad vi tycker, barnen föredrar att läsa ”Babblarnas hus” 17 gånger innan de somnar. Och vi läser. Eller nej, reciterar!

 

4. Vi är en mänsklig kudde

Det vet ju alla hur jobbigt det är att ligga ned när man är förkyld, därför offrar vi oss och halvsitter upp en hel natt så att det snuviga barnet kan luta sig mot oss eller använda oss till mänsklig kudde och därmed sova gott. Till skillnad från oss.

 

5. Vi tvättar mitt i natten

Har barnet en favorittröja är det katastrof om den är smutsig. Självklart kör vi en maskin på kvällen och går sedan upp mitt i natten och torktumlar den så att den är redo att bära nästa morgon.

 

6. Vi ställer upp på all aktivitet

Det spelar ingen roll hur ointresserad man är av innebandy, ridning, tennis, dans eller annan valfri idrott – man ställer ändå upp som målvakt i vardagsrummet när klubborna åker fram, eller bygger ihop en leksakshäst som man entusiastiskt rider på i trädgården. I tre timmar. I sträck.

 

7. Vi lämnar tillbaka ratade kläder

Här har du omsorgsfullt valt ut mjuka, fina kläder (i ditt tycke) att överraska barnet med. Tyvärr tycker avkomman just denna säsong endast om gröna kläder och du får helt enkelt leta fram kvitto och klubbkort och åka tillbaka till affären för att göra en retur.

8. Vi delar en 1,60-säng med minst en person för mycket

En dubbelsäng kallas dubbelsäng just för att den passar två personer! Varför trängs vi då minst tre i den varje natt? För barnens skull såklart!

 

9. Vi äter chokladbollar med extra allt

När barnen bakat chokladbollar på förskolan tar vi glatt en tugga och försöker att inte tänka på vilka extra ingredienser som följt med kidsens fingrar ned i smeten.

 

Skämt å sido! Är barnen glada blir vi glada och det är klart att vi ställer upp för våra små älsklingar.

Läs också: 9 saker som är helt logiska för 4-åringar (men som ingen annan förstår)

 

Kämpa alla mamas där ute! För din dagliga igenkänningsdos: besök mama.nu varje dag!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!