9 saker småbarnsföräldrar INTE vill hitta under granen

Rådvill i klappjakten? Sofia och Therese på Hormoner & Hemorrojder tipsar i alla fall om några saker som ovänligt och bestämt undanbedes:

1. Leksaker som låter. En ständigt aktuell klassiker på nej tack-listan. Många är de gräsklippare, lasersvärd och munspel som har fått trumhinnor att spricka och hundar att yla. Plocka ur batterierna innan du slår in presenten om du är mån om relationen till barnets föräldrar. Annars inte.2. Städprylar. Att vissa dammsugare är ”snygga nog att låta stå framme” är ingen ursäkt. Städprylar är ett nödvändigt ont och duger inte som julklapp. Punkt.3. Ett startkit Nutrilett. Att tanken var att ge en vänligt menad kick-off in på det nya hälsosamma året kommer inte att uppfattas i det krispiga tillstånd av stelnad stämning som kommer att uppstå under julklappsöppningen.

4. Samlingsskivan ”Best of Onkel Kånkel”. Om inte småländsk punk med låtar som ”Runkbögen Ferdinad” och ”Shit on the pitt” är mottagarens största fröjd, förstås.

5. En bok om tantrasex. Det är lite som att ge någon med dubbelsidig artros i knäna en bok om ambitiösa marathonsatsningar. Det är liksom bortom pepp och sannolikheten att den gåvan går hem är lika stor som att du kommer att bli bjuden på fler julfiranden. 

6. En tröja med trycket ”Born to rule” till sonen och en med ”Born to be cute” till dottern. Och sedan säga ”ja men det är ju så det är”, när någon opponerar sig.

7. Boken Flygvärdinnedieten. 

 

Du kommer i så fall att vara en halv grapefrukt och en kopp kaffe från att bli ihjälslagen innan julottan.

 

8. Snobbentrosor i vuxenstorlek. 

 

Visst, de är säkert jättebekväma och helt perfekta, om mottagaren är 

Vicky Pollard

 i Little Britain. Men är det redan lite torftigt på knullfronten så kommer de inte göra underverk, så att säga. 

 

9. Stålmannenkallingar i vuxenstorlek. 

 

Ingen vuxen kvinna vill se sin man i ståliskallingar. Än mindre ligga med honom.*

*förutsatt att hon inte är ihop med Hugh Jackman eller Ryan Gosling.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer