9 nya – och smarta – appar och produkter för alla föräldrar

Saker som underlättar livet är alltid välkommet. mama har därför samlat ett gäng nyheter som finns på marknaden, och det är alltifrån en app för att mäta värkar till en ny menskopp och en termometer som funkar med telefonen.

1. App för bebisens rutiner

Småbarnspappan Jonas Nolte har skapat en app för att hålla koll på sin dotters rutiner. Med Breastfeeding & Routine tracker kan föräldrar bland annat hålla koll på vilket bröst bebisen senast ammade från eller hur ofta hen får ersättning. Och kanske roligaste av allt; vem av föräldrarna som byter blöja oftast.

2. Hitta uteställen som har skötbord

De tre vännerna, tillika mammorna, Sanna Rydqvist, Susanna Sjöberg och Amanda Broomé har skapat appen Skötrumskartan (finns endast i Stockholm), där de listat över 200 restauranger och caféer som har skötbord. Appen finns att ladda ner på Appstore eller via hemsidan.

[adSpace placement="manual"]

3. Ytterplagg som funkar i babyskyddet

Mammorna Kristin W Dalgren och Jenny Gremar upplevde att det var svårt att hitta plagg som var varma men samtidigt smidiga att klä av en sovande bebis. Därför skapade de Wigmar, som är en kombination av filt och klädesplagg, och som gör det enkelt att reglera temperaturen hos små barn. Wigmar är dessutom smidig i babyskyddet i bilen, där man rekommenderas att inte ha på barnet tjocka ytterkläder.

4. Låt barnet dricka själv

AddBaby är en hållare med handtag som gör det enkelt för barnet att dricka själv. Materialet består till hundra procent av silikon som är helt utan gifter och farliga ämnen. Det gör dessutom att hållaren formar sig efter behållaren så att den går att använda på kurvade flaskor och glas som inte är helt raka.

5. Miljövänlig och billig mens

Menskoppar har ju funnits på den svenska marknaden ett tag och senaste tillskottet är det danska märket Organicup, som finns i två storlekar: En för kvinnor som inte har fött barn och en för de som har fött.

6. Klocka värkarna

Contraction timer är en färgglad och lättsam timer för att klocka värkarna under förlossningen. Dessutom finns det möjlighet att ta bilder och hålla koll på statistik under värkarbetet.

Det där låter dock som en riktig expressförlossning!

7. Ha handen fri under matstunden

Hur mysig matstunden med bebisen än är, kan det ibland vara skönt, eller behövligt, att ha ena handen fri. Hur smart är då inte The Beebo? Tyvärr går den än så länge bara att beställa inom USA, men har man en vän eller släkting där kan man ju be om hjälp att beställa!

8. Res med pottan

Engångspottan Tron är gjord av återvunnen kartong och är i ihopvikt läge endast lite större än en telefon. Perfekt att ta med på resan eller utflykten!

9. Ta tempen med telefonen

Oblumi tapp är en ny typ av termometer som används tillsammans med en smartphone. Informationen kan sedan delas med andra familjemedlemmar eller en läkare. Man kan ta tempen både i örat eller mot pannan. Dessutom går det att kolla temperaturen på vätskor, såsom vällingen och badvattnet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!