Kart att mamma ska ha en julklapp!
Kart att mamma ska ha en julklapp! Foto: Getty images

8 julklappar till slitna mammor som egentligen bara vill ta en tupplur

Glöm julklappar som du ska köpa till andra. Här är presenterna som du själv är värd! Vem behöver läsa den här önskelistan?

1. Gellackmanikyr + barnvakt

Det här med att ha målade naglar är bara helt OMÖJLIGT som småbarnsmor. För det första finns det inte en chans att du har tid att låta dem torka innan du exempelvis måste avstyra ett syskonbråk, för det andra skavs ju nagellacket av på nolltid på grund av att man inte direkt SITTER STIL och tar det lugnt när man har barn. Det en mamma behöver är en barnvakt och en manikyrist som fixar gellack som sitter som berget i en månad. Perfekt!

2. En lyxig spaweekend

En stressad mamma behöver få komma iväg. Lååååångt från blöjor och rinnande små näsor. Både för att ladda mammabatteriet men framför allt för att få SOVA UT. Helst i en lyxig säng med fluffiga täcken för att sedan bege sig till ingen annanstans än ett SPA.

3. Hörlurar som stänger ljudet ute

Hörde vi HALLELUJA. Nej det gjorde vi inte för vi hör inget utöver vad vi har i lurarna! Perfekt att stänga ute allt stoj och skrik en stund. Läs mer och köp här.

4. Ett Netflix/HBO-abonnemang

Två timmar med favoritserien ostört i sovrummet. Det finns de som skulle kunna döda för det. Tips från sexy santa: ”Bodyguard” och ”Gypsy”.

5. Sovmask med behövligt budskap

När du verkligen, verkligen behöver sova. Och inte tänker förklara varför du är värd det. Den här är från Coolstuff.se.

6. Klippkort på ostörda varma bad

Ett klippkort på tio varma bad som får badas OSTÖRT. Med något gott att dricka. OBS! Partnern eller den som passar barnen ska ÅKA BORT ELLER GÅ UT. Annars funkar det liksom inte.

7. En extra utekväll

Med låååång efterföljande sovmorgon. OBS, denna utekväll ska ICKE inkräkta på veckosystemet vad gäller läggningar (om ni har ett sådant).

8. Pussypower

Ingen får någonsin sluta att hylla mamman och hennes urkraft. Och inte heller hennes livmoder som kirrat ett barn. Vissa din uppskattning med en mäktig livmoder som denna från Feministsmeden.

Okej, det kanske behöver köpas julklappar ändå – här finns tips på presenter till 1-5-åringar!
Och här kan du säkert känna igen dig i de 7 problem som föräldrar kan relatera till veckorna före jul (varje år!) 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!