Foto: Liderina

8 smarta nyheter för – och av – föräldrar (vilka momtreprenörer!)

Det finns så mycket kreativitet och idéer bland mamas läsare! Vi har samlat åtta smarta och fina produkter av föräldrar – för föräldrar.

1. MyBabyBump 3D

Det är många som på något sätt vill föreviga babybulan under graviditeten. Idén till MyBabyBump 3D uppkom våren 2016 då  Jens Fredriksson och Therese Berg väntade sitt första barn och ville föreviga detta på ett minnesvärt sätt. Resultatet blev en skulptur av Thereses mage och nu erbjuder de andra gravida egna skulpturer i antingen gips eller porslin.

 

2. Doodlespot

Vet inte du heller vad du ska göra av alla teckningar barnen tar hem från förskolan? Med appen Doodlespot, utvecklad av papporna Stefan Persson och Fredrik Nyström, kan du fotografera konstverken och därmed spara dem digitalt istället för i överfulla tidskriftssamlare. Men vad som är ännu bättre är att du kan skicka iväg favoriterna till tryck och få tillbaka dem som riktiga konstverk med ram och allt! Bra julklapp till mor- och farföräldrarna ju!

 

3. Superhjälte-mamman flyger in i väggen

Småbarnsmammor är en av de grupper som i störst utsträckning drabbas av utmattningssyndrom. Men hur reagerar barnen när mamma plötsligt har kort stubin och inte orkar det hon brukade? Författaren Camilla Gunnarsson har skrivit barnboken "Superhjälte-mamman flyger in i väggen" som ett sätt att öppna upp för samtal med barnen.

 

Missa inte: Adventskalender för utmattade föräldrar!

4. Smart in the dark

Vi vet alla att det är viktigt med reflexer under vinterhalvåret, men trots det kan det ta emot att sätta på sig en barnslig reflex. Trebarnsmamman Ann-Sofie Hermansson upplevde samma problem och har med sitt företag Smart in the dark tagit fram mössor, skärp och handledsband med vuxnare motiv, så att även vi syns i mörkret.

 

5. Oss bikes

Har du också fått jogga dig svettig till förskolan när barnen tagit sig fram på sparkcykel? Oss Bikes vet vad du pratar om. Idén till Oss Bikes föddes i London, där grundarna Hanna Bergman och Marcus Järgården behövde lämna sina barn på två olika skolor varje morgon för att sedan åka till kontoret. För att slippa cykla i den trafikerade staden tog de istället fram denna sparkcykel för vuxna, så att de kunde kicka sig fram tillsammans med barnen.

 

6. Needly

Klädmärket Needlys grundare Maria Larsson ritar alla mönster till sina tyger, men låter även följarna i sociala medier vara med och önska motiv samt ge feedback på skisserna. Sedan kan kunderna beställa kläder av tygerna, som Maria syr upp i sin källare i Kallhäll – mitt i smårbarnskaoset!

 

7. Mumin Kaffe

När trebarnsmamman Sanna Kiiskis son Ben, 6, blev sjuk i cancer insåg Sanna att det inte fanns några barnvänliga caféer i Finland och att barn inte var riktigt välkomna på restauranger och caféer. Detta resulterade i att hon öppnade cafékedjan Mumin Kaffe, inspirerad av Tove Jansson och Mumintrollens värld. Nu sprider sig kedjan över Norden och det första svenska caféet har öppnat på Österlånggatan i Stockholm, där personalen ser barnen och alltid serverar dem först. Dessutom finns bord och stolar i barnstorlek, klätterväggar, myshörnor, gungor och böcker.

 

8. The Life collection

De flesta föräldrar oroar sig över att deras barn ska sätta i halsen. Just dessa tankar gjorde att tvåbarnsmammorna Jennie B Lindfors och Agneta Norlin på Kunskapstavlan skapade The Life collection – tavlor som påminner föräldrar om hur de ska agera om olyckan är framme. Samtidigt är de så snygga att man gärna hänger dem på väggen.

 

Och du har väl inte missat att du kan köpa fantastiska ultraljudstavlor från Cotton stories här på mama?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!