Även om vi inte vill skämma bort våra barn för mycket vet vi att tillvaron blir enklare om de är nöjda. Därför gör vi ofta avkall på våra egna behov.

1. Att bli blöt när det regnade

Förr tyckte vi väldigt synd om oss själva om vi glömt paraplyet, blev blöta som dränkta katter och tvingades självtorka. Nu är huvudfokus på att snabbt få barnen torra så att de inte börjar gnälla. Att vi själva är kalla och fuktiga spelar mindre roll.

jobbigt efter barn

2. Att bli väckt mitt i natten

Förr förväntade vi oss att få sova ostört en hel natt och det var katastrof om något byggarbete inleddes klockan 06.30. Numera är det halleluja-moment om vi endast blir störda en gång per natt eller slipper balansera på sängkanten.

3. Att inte få sova ut

Vaknar barnen efter 06.00 är det ändå HELT okej. Får vi sova till 07 är vi överlyckliga.

4. Att bli störd under middagen

Middagarna förr var förknippade med en lugn stund, oavsett om de intogs halvliggandes framför tv:n eller över en gourmetmåltid vid matbordet. Nu reflekterar vi inte ens över att vi springer konstant mellan köket och matbordet med disktrasor och ”den rätta gaffeln”, eller att maten alltid kallnat när vi väl börjar äta.

5. Att inte få äta det vi tänkt

Hade vi i vårt tidigare liv kokat spaghetti, gjort en köttfärssås och blandat ihop en sallad var det för att vi ville äta just det. Numera är det snarare: ”Jaha, du ville bara ha pastan, tomaten och gurkan, ja men då äter jag sås och salladsblad då”.

6. Att inte hinna göra oss i ordning på morgonen

Glöm en lång dusch, omsorgsfullt lagd make up och matchad outfit. Nu nöjer vi oss med en raggardusch och någorlunda rena kläder. Barnen, däremot, har fått på sig favoritplaggen och är klädda efter väder.

7. Att glömma bort mormors födelsedag

Förr var det nästan dödsstraff på att inte komma ihåg de viktigaste bemärkelsedagarna. Numera är vi glada om vi kommer ihåg när vår egen partner fyller år, för att inte tala om lyckan över Facebook!