7 sadistiska saker ditt barn gör för att hålla dig vaken på nätterna

Är du lite trött? Hehe, vi förstår varför. Vi har listat 7 olika saker som ditt barn troligtvis har ägnat sig åt för att hålla dig vaken maximaaaalt inatt!

1. Kvävningsmetoden

 

Drabbar den förälder som samsover med barnet. Under nattens gång kommer den lille sadisten att sakta närma sig ansiktet tills hela den lilla kroppen ligger över förälderns ansikte. Det hela leder till nackspärr och syrebrist.

Vakenhet: 6/10

Man vänjer sig så att säga. Föräldern kan efter några mindre justeringar hitta ett andningshål, och kan med lite vana somna om, trots att ansiktet känns lite tyngre än vanligt. Dagen efter kan naprapat fixa eventuella nackåkommor.

2. Gullighetsmetoden

 

Drabbar oftast den förälder som är lättväckt. Barnet använder sig av sin charm för att långsamt bryta ned föräldern till total vakenhet. Angreppet börjar oftast med en liten sång, ex: ”Blinka lilla stjärna”. Funkar inte det så tar den lilla sadisten till det tyngre artilleriet: pussarna.

Vakenhet: 7/10

En rutinerad förälder kan sova sig igenom de första 23 varven av Blinka lilla stjärna, men i kombination med pussar är det ofta kört för de flesta. Den lille sadistens söthet kommer till slut övermanna oss, och hålla oss vakna. Sedan blir man trött på sötheten, och till och med irriterad.

Missa inte mamas onlinekurs (perfekt att göra när barnet… eh… sover): Sova hela natten – ge ditt barn bättre sömn utan sömnmetoder

3. Armbågsmetoden

 

Drabbar oftast den förälder som sover på rygg. Den lille sadisten kryper då upp bredvid dig och sätter armbågen i ditt struphuvud i ett försök att klättra upp på din mage.

Vakenhet: 10/10

Obehagskänslan sitter i minst en halvtimme och du ligger vaken kvar medan den lille sadisten somnat om på din mage.

4. Nagelmetoden

 

Som vi alla vet växer barnens naglar i en takt som inte är hanterbar för oss föräldrar. Detta resulterar i att den lilla sadisten har minst en vass nagel att ta till vid extrema fall, som när hen tycker det är läge för föräldern att vakna. Det lilla fingret petas med precision in under ögonlocket och trycker till.

Vakenhet: 10/10

En uppmärksam (eller redan vaken) förälder hinner ofta avvärja attacken redan vid ögonlocket, men ligger sedan vaken i skräck. Olika planer för hur den lilla nageln ska klippas dagen efter kan få tankarna att snurra länge.

5. Kissmetoden

 

Den förälder som ser det som en seger när barnet för första gången går med på att vara stora sked kommer snart att få nya problem. Den lilla sadisten kommer under natten att lägga sig som en ryggsäck, med benet uppslängt på förälders rygg. Detta leder till sned blöja, och föräldern kommer vakna av en stråle i ryggslutet.

Vakenhet: 10+/10

Det här är den effektivaste metoden av dem alla. Barnet kommer bli överlyckligt då föräldern reagerar med att FLYGA upp ur sängen. Mardröm för den vuxne, bara dröm för den lille.

6. "Gomojon?"-metoden

 

Denna metod är besläktad med gullighetsmetoden, men upprepar egentligen bara ett ord, om och om igen. ”Gomojon?” brukar börja någonstans efter 03.30 och upprepas med tio minuters mellanrum till klockan är 05.30 och den lille sadisten anser att sovmorgonen får vara över.

Vakenhet: 4/10

En rutinerad förälder lär sig att powernappa minst sju minuter mellan ”Gomojon”-varven och kan på så sätt skrapa ihop åtminstone någon extra timmes sömn.

7. Salivdränknings-metoden

 

Nog gillar vi pussar från personen vi älskar mest. Men en dregglig (och snorig) puss klockan 04.30 betyder bara en sak. ”Dags att gå upp?”. Om föräldern ändå väljer att inte falla för den lille sadistens uträknande metod så kommer troligtvis både gullighetsmetoden och ”gomojon”-metoden kopplas på.

Vakenhet: 5/10

Det här är ofta en utdragen process där första pussen knappt väcker oss, medan den nittonde pussen kombinerat med skallning däremot har större effekt.

Av: Hannah Almerud

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer