Minns du hur du tyckte att vissa saker var äckliga innan du fick barn? Gränsen för vad som är äckligt förflyttas liiiite efter att barnen kommer till världen.

1. Snoret

Innan barn: Du och en kollega äter lunch. Du ser att det är en liten snorförhårdnad i din kollegas näsa. Detta gör dig otroligt äcklad. Du tappar matlusten.

Efter barn: Ditt barn nyser vid matbordet och du ser en snorloska finfördelas i luften, som en härlig liten dusch som sprids över din falukorv. ”Prosit lilla älskling, nu äter vi”, säger du obekymrat.

2. Pussarna

Innan barn: Du hånglar med någon som vispar med tungan. Det äckligaste du någonsin varit med om.

Efter barn: ”Hej gullunge, åååå vilken härlig puss med öppen mun och massa saliv, nä det var ju snoor! Med jääättemycket grus i! SÅ tokig mamma är som trodde det var spott! Eller, det var det visst också. Taaaack sötnos.”

3. Bajset

Före barn: Det är en centimeter bajsstreck kvar i toaletten efter din partner. Du är därefter beredd att göra slut. Så här beter man sig bara inte. Bajs får inte existera synligt i någon relation över huvud taget.

Efter barn: Bebisen har inte bajsat på väldigt länge så BVC ger rådet att stoppa in en termometer i barnets rumpa. Detta får bajset att explodera på dina kläder, händer, armar, hela väggen bakom dig och golvet så klart. Om du är äcklad? Nej? Det är ju underbart att bajset äntligen kommit ut i det fria? Du ropar på din partner för att ni ska kunna minnas detta ljuvliga tillsammans för resten av livet.

4. Sårvätskorna

Före barn: Du ser någon med ett sår på tv och mår sedan illa resten av dagen. Blod är det värsta som finns!

Efter: Du lägger om sår på löpande band och reflekterar endast över det då du måste klämma ur var ur en inflammerad böld. När den är utklämd blir du besviken på att den är slut.

 

5. Mjälliknande sakerna

Före barn: En kollega har mjäll på sin kavaj och du förstår inte hur man kan gå omkring så? Det är ju likvärdigt med grodslem utkletat över kläderna.

Efter barn: Ditt barn har skorv och du KAN inte låta bli att pilla på det. När du sitter på jobbet kan du till och med längta så intensivt efter skorven att du undrar om du älskar skorven mer än ditt eget barn? När du ser din kollega med mjäll på axeln får du med all kraft försöka hindra dig själv från att fråga om du kan få pilla i hens huvud.

 

6. Kräket

Före barn: När du åker hem från krogen kräks någon på bussen. Du går AV bussen och tar nästa bara för att slippa lukten. SÅ värt att vänta i 19 minuter mitt i natten i en busskur.

Efter barn: ”Åh kräktes du ner min tröja, vilken tur att det var den här tröjan eftersom det redan var så mycket intorkat kräk på den. Vi låter det torka in en vända till.”

7. Öronvaxgrejen

Före barn: ”Jag skulle aldrig kunna vara läkare. Då måste man ju titta in i en persons öron med ett sådant där instrument. Öronvax måste ju vara det vidrigaste i världen. Fatta att ha ett yrke som innebär granskning av öronvax. Det är nog därför de har så bra betalt, läkarna.”

Efter barn: ”Allt på en bebis kommer i en gulligare version än på vuxna, förutom öronvaxet. Det är verkligen detsamma. Fascinerande! Sitt stilla nu, jag vill pilla ut lite mer av det här gulbruna.”

Nu finns mama i nytt appformat! Missa ingenting från din favorittidning. Ladda ner mama nu!

mama-nu-app-logo-1.jpg