6 läsare om sina mammamagar: "Fantastiska mage, jag är så stolt över dig!"

Vi efterlyste ärrade mamma-magar på mamas Instagram och wow vad många svar vi fick in. Här delar sex av mamas läsare med sig av sina magar, och historierna bakom dem. Älskade ärrade mamamage!

Mona Miljeteig, 26, mamma till William född 29 september 2017. 

"Min mage har gett mig en helt ny syn på min kropp och kraft. Efter att ha drabbats av graviddepression och förlossningsrädsla så är magen ett bevis på den kamp min starka kropp klarade av. Min graviditet lämnade spår på min mage med lös hud och bristningar men den gav mig också det finaste av allt – min son. Så jag bär magen med stolthet trots alla kommentarer jag fått och hetsen från kroppsideal som inte stämmer överens med verkligheten. Alla magar är vackra, även min."

Julia Bendelin, 28 år, mamma till Elton, 8, Samuel, 5, och Lennox, 2. 

"Jag har haft en mer kritisk syn på min mage och velat att den skulle se ut som förut, men nu är den en given del av mig och påminner mig om att min mage har burit mina älskade barn. Fantastiska mage, jag är så stolt över dig!"

Emma Tynell, 24, mamma till Signe, 1, samt bonusdöttrarna Lea, 6, och Agnez, 3. 

"Jag har i flera år levt med bulimi och har gått i terapi och fått hjälp att lära mig att älska min kropp. När jag blev gravid accepterade jag vad som skedde och hade det inte alls jobbigt med att gå upp i vikt. Nu när ett år har gått tycker jag mer om min mage än vad jag gjorde innan!"

Mikaela Jahdadic, 32, mamma till Alina, snart 2, och Melissa, 7 månader.

"Jag blev snittad med båda mina döttrar på grund av att de vägde 4,7 respektive 4,6 kilo och jag är 158 centimeter lång. Har haft lång rehabilitering efter senaste förlossningen och kroppen jobbar fortfarande med att återhämta sig. Det är tufft med snitt plus ännu tuffare med nummer två eftersom Alina fortfarande vill bli buren. Magen känns fortfarande lite svullen men ärret är fint och det har läkt jättebra. Jag fick lite bristningar efter Melissa men det är inget jag bryr mig om. Nu låter jag bara kroppen återhämta sig med bra mat och träning."

Läs också: Älskade ärrade mama-mage! 4 mammor om sina kroppar efter graviditeten

Zandra Bengtsson, 40, mamma till Tyr, 4, och Guste, 16 månader.

"Jag avskydde länge min mage, men nu tycker jag den är cool. Vacker, annorlunda. Tyr kom med snitt så jag har ett upp-och-ned-vänt T."

Amanda Lind, 24, mamma till Alex, född 16 september 2017.

"Jag har aldrig känt någon kroppshets eller tyckt att det är viktigt att se ut på ett visst sätt. Det som är viktigast för mig är att må bra. Att ha lite bristningar är inget som stör. Det finaste jag har har legat i min mage i nio månader, då är några bristningar och lite dallrig mage inte så viktigt."

Av: Carin Carlgren och Lisa Nylén

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!