5 fjällfavoriter för hela familjen
5 fjällfavoriter för hela familjen Foto: copyright © Krister Halvars. All rights reserved.

5 fjällfavoriter för hela familjen

Vi har fått vår beskärda del av snö den här vintern, men ändå lockar fjällen med fantastisk åkning och roliga actionaktiviteter.

ALPE D'HUEZ: UTMANANDE ÅKNING
Med över hundra nedfarter, kvällsåkning, barnklubb oc barnvaktsservice kan hela familjen köra hårt i det här franska, soliga skidparadiset. Här finns även Europas längsta svarta pist på 18 kilometer.Prisexempel: Resa från Arlanda 26 mars och en veckas boende för 2 vuxna och 2 barn på Langley Hotel Petit Price med frukost, midag och liftkort, 28 985 kr.

Boka på:
Langley.eu.

IDRE: ACTION OCH FJÄLLDAGIS
I barnvänliga Idre är allt samlat kring ett fjäll och barnen har ett eget äventyrsland, Askestigen. Förutom att åka skidor kan du aktivera dig med skoterturer, hundspann, bowling och bad. Här finns även en fjällförskola.

Prisexempel: Tre dagars ospecificerat boende vecka 11, torsdag-söndag för 2 vuxna och 2 barn och liftkort, från 3 805 kr.

Boka på: 

Idrefjall.se.
 

ÅRE: VARIERAD SKIDÅKNING OCH ÄVENTYR
Här har Zlatan firat jul med Helena, Maximilian, 4,5 och Vincent, snart 3, och i Åre finns den mest varierade skidåkningen. Åre Björnen passar bäst för barnfamiljen - här finns Björnlandet och Snöflingeklubben som anordnar roliga aktiviteter dagligen. Vill man inte hyra stuga utan att ha underhållning dygnet runt är Hotel Holiday Club perfekt. Här finns ett spa för en trött mamma och vattenland för barnen.

Prisexempel: Boende på Hotel Holiday Club vecka 11, torsdag-söndag för 2 vuxna och 2 barn, 8 370 kr.

Boka på:

 Skistar.com, Holidayclub.se.

Foto: copyright © Krister Halvars. All rights reserved.

SÄLEN: SNÖGUBBE OCH UPPLEVELSELAND
Lindvallen har Sälens bästa barnområde och här blickar den stora snögubben ut över backarna. Nya upplevelselandet Experium med äventyrsbad, spa, vågmaskin, bowling och lekland håller hela familjen på gott humör. I Lindvallen finns flera barnområden, bland andra Sydpolen, Snögubbedalen och Kråkanberget med barnbackar, barnliftar, rullband, pulkabacke och lekplatser.

Prisexempel: 3 595 kr för boende med fyra bäddar torsdag-söndag vecka 11 exklusive liftkort. Barn 0-7 år med hjälm åker gratis. 

Boka på: 

Skistar.com.

Foto: Gerhard Erich Wolkersdorfer

BAD GASTEIN: KURBAD OCH FANTASTISK ÅKNING
Österrikiska Bad Gastein är känd för sina varma källor. Kombinationen slalom och avkoppling är perfekt. Här finns en barnklubb som fixar picknick i backen, pyssel och after ski. För de äldre barnen anordnas biokvällar och på Hotel Salzburger Hof finns svensktalande barnvakt.

Prisexempel: Resa från Arlanda vecka 11 för 2 vuxna och 2 barn, 38 510 kr. Håll utkik på Alpresor.se för sista minuten-priser.

Boka på:
Alpresor.se.

Artikeln är publicerad i mama nr 3, 2011

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!