3D-bryn: Så funkar nya trenden för perfekt inramad blick

Foto: iStock

Kosmetisk pigmentering, 3D-bryn, embroidery brows – kärt barn har många namn. Trots att tekniken att forma, fylla i och markera ögonbrynen inte är ny, har intresset nu exploderat och tagit helt oanade höjder.

Den nya, hyllade tekniken, microblading, kommer liksom så mycket annat inom skönhetstrenderna just nu från Asien. Den går ut på att med hjälp av ett vasst verktyg placera ut tunna, fina strå-liknande tatueringar för att naturligt fylla ut och försköna brynets form.

Resultatet är långt från de ögonbrynstatueringar vi med fasa minns från 1990-talet och (om det är bra utfört) ser så naturligt ut att det i de flesta fall är oupptäckbart. Just benämningen 3D refererar till den visuella känslan av helt äkta hår. Det är just den tekniken i kombination med rådande trend, som gjort efterfrågan skyhög, räkna med månader och i vissa fall upp till ett års väntetid, för att få tid hos en skicklig utövare. Gissell Cures, 35, mamma till Elise, 7, och John, 4, och utbildad ”Phi brows master”, som jobbar på G nails eyes i Stockholm, har redan nu börjat ta emot bokningar för 2017.

– Jag har fått lägga allt utom just den här typen av behandling åt sidan och kommer att satsa på att även utbilda andra under våren, säger hon.

– Det är viktigt att komma ihåg att vi inte arbetar med riktiga strån och att hantverket måste vara gediget. Ta del av bilder från den utövare du ska besöka och studera hur de arbetat med strånas riktning. Det avgör hur naturligt resultatet blir.

Artikeln är tidigare publiceras i mama nr 2 2016. Text: Lisen Sundberg

Vill du vara med i vår mammagrupp de luxe på Facebook? För fler intressanta, roliga och starka artiklar, följ oss även där

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 60 000 andra mamas - läs vårt magasin! Se erbjudande