3 trender på 3 minuter

3 trender på 3 minuter

3 trender på 3 minuter

Vi bad hår- & makeproffset Alexandra Olsson om de tre hetaste hösttrenderna för mammor med tidsbrist.

1. Se livet i svart

”Ögonen får gärna vara sotade och markerade med svart kajal i och runt ögat i höst. Om du tycker att det är för mycket eller känns för hårt med svartsotat, går det utmärkt att använda grått eller brunt istället, som hos Oscar de la Renta. Använd en pensel när du applicerar och tonar ut ögonskuggan för bäst resultat.” 

OM DU BARA HAR 3 MINUTER:
Välj en ögonskugga med lite lyster i, den är lättare att jobba med.

DU BEHÖVER:
En kolsvart mascara som Lash DNA från Smashbox, 250 kr, och en krämig grå ögonskugga, som den här från E.Funkhouser/Amway i färgen Sterling för 193 kr. Flytande eyelinern 24 Ore från Deborah för 99 kr blir pricken över i.
 

2. Markera munnen

”Det får gärna vara mycket färg på läpparna i höst, allt från orange som hos Zac Posen till klarrött som hos Dries Van Noten, har synts på visningarna. Röda läppar är fint både till ett för övrigt helt omejkat ansikte till vardags, och till mer markerade ögon om man vill synas lite mer. Även mörkare färger som brunt och plommonfärgat blir aktuellt i höst. Snyggt på den som vågar men lite mer svårburet! ”OM DU BARA HAR 3 MINUTER:
Satsa på läppstift med en läppenna i samma ton, då ”blöder" inte stiftet lika lätt och det blir finare konturer.

DU BEHÖVER:
Ett riktigt färgstarkt läppstift, som Color Riche Shine Gelée från L’Oréal i färgen Strawberry Juice för
130 kr.
 

3. Slå knut på dig själv

”Knuten är tillbaka! Den kan vara både hög och låg, slarvigt uppsatt eller lite striktare, stramare. En lite konstnärligare variant syntes på Lacroix-visningen nyligen. Den här trenden står för enkla, snygga och praktiska frisyrer som dessutom går snabbt att fixa till. Man kan ha knut även om man har ganska kort hår, med hjälp av många hårspännen och lite god vilja.”

OM DU BARA HAR 3 MINUTER:

Satsa på en bra hårspray samt hårnålar i samma färg som din hårfärg för en sofistikerad look.DU BEHÖVER:
En hårspray som håller knuten på plats utan att göra ditt hår till cement, som Taft Fixing Hairspray från Schwarzkopf, 52 kr/250 ml.
 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Prova Vi Föräldrar digitalt - 0 kronor första månaden - Se erbjudande!