17 jobbiga typer vi mammor tvingas träffa

Alla har inte koll på hur det är att vara mamma. Men det är många som tror att de har det. Här är 17 typer som man (tyvärr) måste hantera som förälder.

1. Den som säger: ”Bilbälten… Vad du håller på. På min tid åkte jag i skuffen, och jag har överlevt.” (Ja, det säger ju verkligen något om statistiken, att urvalet i undersökningen är DU.)

2. Den som ger godis till ditt barn, randomly på en onsdagseftermiddag. (En halvtimme före maten.)

3. Den som säger: ”Vill du inte UMGÅS med dina barn medan de är så små?” (När du jobbar och har ständigt dåligt samvete för att du inte hämtar tidigt nog.)

4. Den som säger: ”Åh, vill du till mamma?” (När pappan håller det gråtande barnet.)

5. Den som säger: ”Vad trött du ser ut, du måste tänka på att sova.” (När allt du gör är att… just det, försöka hitta tiden att sova.)

6. Den som säger: ”Du tror att det är jobbigt med ETT barn. Vänta tills du har TVÅ.” (Sköt dig själv och skit i andra.)

7. Den som säger: ”Ska du inte gå hem och amma i stället?” (Ska jag lägga 1,5 timme på buss med skrikig bebis för att du ska slippa se en kvadratcentimeter bröst när du glor? Rimligt verkligen, rimligt.)

Missa inte Knivlisas och Hejhej vardags igenkännande film på temat 12 saker mammor ALDRIG säger!

8. Den som säger: ”Barn som får bröstmjölk håller sig ju friskare i livet.” (Till någon som sitter och flaskmatar.)

9. Den som säger: ”Ååh vilken snäll och duktig man du har som tar barnen så att du kan gå på fest”. (Hur kommer det sig att du inte säger samma sak till min man när han är på fest?)

10. Den som säger: ”Kan du inte få tyst på ungen?” (När du gör allt i din makt för att åstadkomma just det.)

11. Den som säger (till barnet): ”Du vet väl att du är kille?” (När han har klänning på sig.)

12. Den som säger: ”Vad hönsig du är, du måste slappna av.” (Mm, vore jättebra att slappna av när ungen springer ut på bryggan.)

13. Den som säger: ”Vad GÖR du hela dagarna?” (När du är föräldraledig.)

14. Den som säger: ”Men barnen kan väl inte vara sjuka IGEN? Det måste vara något fel när barnen är sjuka så mycket.” (TACK, som att jag inte tänker tillräckligt på det själv?)

15. Den som säger: ”Du måste tagga ner när du är så där trött, du BEHÖVER ju inte göra allt det där du gör.” (Really? Vad ska jag skippa? Jobbet? Hämtning? Matlagning? Pick and choose.)

16. Den som säger: ”Du gör fel, så här gjorde jag.” (Tack, men du och jag är olika personer. Det är kanske svårt för dig att förstå att folk kan vara olika, men det är så det är.)

17. Den som säger (till barnet): Sluta gråta nu, tuffa till dig lite, ingen vill vara med en lipsill. (Eh, jo, mycket hellre än med en kvasituff idiot som inte vågar visa känslor!)

Sova gott – utan sömnmetod!

  • Barnpsykolog Malin Bergström lär dig hur barnet och du får bäst sömn
  • Så skapar du din egen sömnmetod som passar just er!
  • Tycker ni olika som föräldrar? Så här löser ni konflikten.