13 extremt märkliga saker föräldrar gör (det här trodde vi inte innan vi fick barn!)

Det finns många saker som förändras i ditt liv när du får barn. Här är 13 saker du INTE hade förväntat dig.

1. Du suger snor

Att suga snor ur en bebis näsa låter ju onekligen som en av de mest vämjeliga saker man kan göra i modern tid. Innan du får barn. Sedan är det plötsligt en av de mest självklara och naturliga åtgärderna vid barnets förkylning. Med snorsug men även.. eh... utan.

2. Du luktar på barnets andedräkt

Inte för att känna efter om barnet är sunkigt och behöver borsta tänderna, utan för att du älskar själva andedräkten så mycket att du längtar efter den och njuter av doften. Så pass att du kommer VÄLDIGT nära barnets mun med näsan och synkar din andning så att du andas in när barnet andas ut. Ingen syrebrist i världen kan få dig att tagga ner på den här aktiviteten.

3. Du räddar obefintliga barn från olyckor

Så fort en bil närmar sig tittar du dig omkring så att inget barn eventuellt ska springa ut i vägen. Även om det inte finns några barn närvarande.

4. Du skär din egen köttbit i bitar

Små små bitar så att de ska bli lätta att tugga. Sedan blåser du på maten. Som du ska äta själv.

5. Tar bort fläckar med ditt saliv

Du tyckte själv det var OERHÖRT obehagligt någon av dina föräldrar stoppade in sin tumme i sin egen mun för att sedan torka bort smuts i ditt ansikte, och du lovade dig själv att aldrig, ALDRIG, utsätta dina barn för något liknande. And here you are.

6. Du står bredvid toaletten och hejar 

När ditt barn sitter på toaletten och försöker bajsa, och du glatt hejar på. "Snaaaart kommer korven älskling, snaaart." Sedan böjer du dig fram och tittar om något är på väg ut. Och Tjoar och tjimmar när det väl gör det.

7. Plockar ut bröstet

Det här med att plocka ut ett bröst när bebisen gråter känns ju absolut inte konstigt på något vis. Om man inte tänker på vad man egentligen gör. Man plockar ut ett bröst från kläderna. Innan barn hade det känts GANSKA otippat. Nu glömmer du till och med brösten ute, utanpå kläderna, när du ammat klart.

8. Berättar vad du handlar

Berätta högt och långsamt vad du handlar i affären. ”En flaska keeetchup, en chipspåse, sååja DÄR har vi filen.” Det sätter sig liksom i systemet så att du säger så även när barnen inte är med.

9. Stänger badrumsdörren

När du har varit på toaletten och är på väg därifrån, stänger du alltid dörren noga efter dig. Du vill nämligen inte att toaletten ska sluka resten av bohaget. Och har lärt dig den hårda vägen.

Bildkälla

10. Har snorigt snorpapper i fickan

Alltid. Och du slänger det inte när du går förbi en papperskorg eftersom det är så "smidigt" att ha det nära till hands och allt på pappret är faktiskt ännu inte snorigt. Bakterier? ÄH. Vad är INTE bakterier.

11. Du kollar på barn-tv

När barnen har gått och lagt sig sitter du fortfarande och tittar på Dora. Och sjunger med i sångerna.

12. Kallar din partner för "pappa"

Du lovade dig själv att det aldrig skulle hända, men visst skriker du då och då "PAPPA, KAN DU HÄMTA ETT GLAS VATTEN?".

13. Ingenting känns främmande

Det allra tydligaste tecknet på att du är förälder är att ingen av ovanstående punkter känns speciellt konstig.

Vill du vara med i vår mammagrupp de luxe på Facebook? Gör som över 17 000 andra och följ oss även där

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 5 nr av mama + solprodukter för bara 199 kr. Köp nu!