Charlotte Perelli stod på scen bara dagar innan senaste sonens födsel. Och mamman Amiee Roseborrough klättrade i berg när hon var i åttonde månaden.
Charlotte Perelli stod på scen bara dagar innan senaste sonens födsel. Och mamman Amiee Roseborrough klättrade i berg när hon var i åttonde månaden.

11 otroliga saker som kvinnor gjort under sin graviditet

Vi vet att det kan vara tungt och tröttsamt att vara gravid. Men det finns många starka kvinnor att se upp till när det känns som allra slitigast. Yes, we can!

1. Charlotte Perelli. Sångerskan och melodifestivalvinnaren stod på scen så sent som några dagar innan hon skulle föda sonen Adrian. Hon stod på scenen igen bara två dagar efter förlossningen.

2. Josefine Öqvist. Den svenska fotbollstjärnan som rodde hem ett silver till Sverige i dam-VM 2003. 2012 blev gravid med dottern Stella. Bara elva månader efter graviditeten var hon tillbaka i fotbollslandslagets startelva. Det är första gången i svensk fotbollshistoria.

Foto: Bulls

 

3. Nur Suryani Mohamed Taibi. Den malayiska skytten kan ha varit den den person som har varit längst gången i sin graviditet (åtta månader) när hon deltog i London-OS 2012.

4. Kayla Donnelly. Den brittiska soldaten arbetade i Afghanistan i sju månader under tiden som hon var gravid. Hon visste dock inte om att hon väntade barn. Sonen föddes bara två veckor efter hennes hemkomst.

Foto: Plotek.pl 

 

5. Elizabeth Rubin. När hon var gravid i tredje månaden åkte frilansjournalisten till Afghanistan för att bevaka kriget i Afghanistan. 2010 berättade hon om sina erfarenheter kring att dölja den växande magen för att hon inte skulle bli av med uppdraget från New York Times.

Källa: Warmfoundation.org

6. Amber Miller. Hon är mamman som 2011 sprang första halvan av ett marathon i Chicago och som gick sedan resten – trots att hon var höggravid. Hennes sluttid i loppet blev 6,5 timme. Bara timmar senare födde hon sitt första barn.

 

7. Amiee Roseborrough. Mamman som fortsatte att klättra i berg i Joshua Tree National Park, USA, trots att hon var gravid i åttonde månaden. Hon har själv sagt om händelsen att: "Jag glömmer ibland att jag är så stor och ibland otymplig."

 

8. Regan Schreiber. När hon var gravid i elfte veckan 2001 simmade hon över engelska kanalen, en sträcka på cirka 3,4 mil. Det tog henne nio timmar och trettio minuter.

9. Anna Wintour. Den amerikanska Vogue-chefredaktören var väletablerad i magasinsvärlden redan när det blev känt att hon skulle få barn. Enligt uppgifter ska hon ha fortsatt att bära Chanelskostym med minikjol under båda sina graviditeter.

Foto: Bulls

 

10. Stephanie Wallach. En av USA:s första kvinnliga piloter fick först inte flyga på grund av att hon var gravid. Men tack vare henne tillåts i dag gravida piloter att göra sitt jobb efter att reglerna ändrades av den federala flygmyndigheten i USA.

11. Birgitta Ohlsson. I dag EU-minister i nuvarande regeringen. När hon fick frågan 2010 om jobbet var hon gravid.

Foto: Bulls

12. Sanna Kallur. Den just nu höggravida häckstjärnan tränar sex gånger i veckan och vilar en. Hon cyklar, springer i vatten och kör styrketräning.

 

 

Foto: Bull

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 5 nr av mama - få lyxigt kit från Estelle & Thild. Läs mer