Sovlov någon?
Sovlov någon?

10 roligare alternativ till sportlov (för dig som inte är intresserad av att frysa i liftkön)

Alla känner inte för att frysa i nån stökig liftkö eller sitta inklämd i en immig bil och lyssna på Sean Banan i 60 mil. Då har Sofia och Therese från Hormoner & Hemorrojder alternativen:

1. Sovlov.Hela familjen degar i en vecka. Utan tider att passa eller påtvingade sociala evenemang kommer du se lika rosenkindad ut som barnen i läskig tysk hälsokostreklam.

2. Ätlov. Varför inte bara skita i genomtänkta middagar denna vecka och låta alla äta det de vill? En vecka med oliver, sardeller, marshmallows, senapssill, Djungelvrål, ruccola och Havrefras gör högst troligt ingen skada i varken tand, tarm eller DNA.
3. Ligglov. Med en barnvakt som heter Netflix finns det många tillfällen till spontangök i hemmaröran.


4. Ben & Jerry's-lov. Så många smaker, så lite tid. Nästan två dussin varianter står och trängs i kyldisken – nu har du chansen att plöja igenom och noggrant utvärdera sortimentet. Kan lämna ett litet hål i plånkan, men jämfört med ett liftkort är det rena rama plusaffären.
 

5. Chipslov. Rotfrukter är faktiskt en lika given del av kostcirkeln som mejeriprodukter och spannmål. Tunt skivad och friterad potatis är den ädlaste formen av rotfruktstillagning och precis som med B&J finns (minst) en smak som passar alla i familjen! 


6. Tv-lov. Ibland kan man faktiskt lära sig något av såväl Doctors som Tyra Banks

7. Shoppinglov. Våren är på intågande och det kan ju firas genom exempelvis en redig runda på stan. Din vinterhy kan må gott av ett garderobstillskott som inte går i fyra nyanser av beige. 


8. Sofflov. Rela-la-la-xa. Inta horisontalläge och rör dig inte ur fläcken för egen maskin. Ett rotationsschema enligt vårdens rekommendationer kan vara bra för att undvika liggsår. Utmana familjemedlemmarna i vem som kan ligga still längst. Vinnaren får ostört ligga kvar ytterligare 24 timmar.


9. "Lost"-lov. 

 

Sex säsonger och 117 avsnitt erbjuder en 5031 minuter lång orgie i 

Matthew Fox 

och ja, vad nu Lost handlade om. 


 

10. Härjafrittlov. 

 

Rutiner och regler är till för att brytas. Lov erbjuder i allmänhet ett strålande tillfälle att göra just det.

MISSA INTE:

21 bilder som gör att du måste skaffa hund bums

25 bakverksfloppar som får dig att framstå som värsta dessertmästaren

7 bilder som inte blev som det var tänkt

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!