Självklart ska du vara pappaledig och ta hand om mig, pappa!
Självklart ska du vara pappaledig och ta hand om mig, pappa!

10 anledningar till att pappor ska vara pappalediga

Förutom att det är både OS och fotbolls-VM i år kommer här en radda argument för att plocka ut pappadagarna du fått. Tio skruvade exempel, iakttagelser, rena självklarheter och företeelser som Sofia och Therese bakom bloggen Hormoner & Hemorrojder snappat upp i sin omvärld.

1. För att du kan.2. Den villkorslösa kärleken. Trots att du fortfarande helst sittligger i chipsställning om kvällarna och inte har så jättebra koll på vad som händer i Syrien egentligen är du numer avgudad av den där nya lilla filuren som bor hos er. Du är hjälte och idol, killen! Förvalta det väl, för det kommer inte vara för evigt, we tell'ya.

3. Ju mer tid du tillbringar med ditt barn desto större möjlighet att indoktrinera ättelägget åt önskat håll. AIK? Jehovas? Flugfiske? Waldorf? Du väljer.

4. För att kvinnor i dag tar ut 76 procent av föräldradagarna.

5. Relationen till barnets mor. Alltså, den blir ju inte bättre av att du inte har koll på var blöjorna ligger eller om barnet har fått tänder eller flyttat hemifrån. Ju mer delat ansvar, ju mer ni. Punkt slut.

6. Alla är rädda för känslopaketet som följer när man får barn, så det är ingen ursäkt. Har man inte gråtit sen scenen då Goose dör i Top Gun, ja då är det liksom dags att möta sina rädslor nu.

7. Man blir en elitsoldat av att vara föräldraledig. Alltså ett perfekt tillfälle för dig som hasade runt som lökig malaj eller bommade samtliga tester på mönstringen. Eller för dig som sket i värnplikten och allt annat överhuvudtaget.

8. När du kommer tillbaka till jobbet sen kommer du att tycka att det är som en all inclusivesemester. Utan Bamseklubben då.

9. Ofta, ofta hör man att (i pengar räknat) framgångsrika manliga företagsledare ångrar att de inte tog hand om sina ungar mer, men väldigt sällan tvärtom. "Fan, vad jag ångrar att jag fick vara med om när Kalle lärde sig gå." Någon?

10."Nej, det är inte min grej, liksom" duger inte som svar. Du har fått barn. Man tar hand om det.

Kika in hos bloggen Hormoner & Hemorrojder!

MISSA INTE:

17 saker hen-motståndarna är rädda för

23 babyfrillor du knappt tror är på riktigt

10 sätt livet förändras på när du blir förälder

Barnens 29 värsta ursäkter för att slippa gå och lägga sig

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av mama + ett hårkit från IDA WARG för 199 kr. Köp nu!